Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljyn barrelihinta pysytteli 62 dollarissa

Levottomuudet tuotantoalueilla lisäävät hintapaineita

Talous
 

Raakaöljyn Brent-viitelaadun barrelihinta nousi tiistaina illalla Suomen aikaa 62,97 Yhdysvaltain dollariin. Se on uusi tämän vuoden ennätyshinta, kertoi uutistoimisto Reuters.

Maanantaina barrelihinta kävi 62,57 dollarissa.

Barreli on öljykaupan mittayksikkö. Sen tilavuus on 159 litraa. Viime kesänä Brent-viitelaadun hinta liikkui pitkään yli 110 dollarissa barrelia kohti.

Tammikuussa Brent-viitelaadun hinta oli halvimmillaan alle 50 dollarissa barreli.

Öljyn hintaa nostivat Lähi-idän öljyntuotantoon kohdistuvat uhat. Myös odotukset siitä, että halvenneet hinnat hillitsevät öljyn tuotantoa Yhdysvalloissa, nostivat hintaa, uutistoimisto Reuters tulkitsi.

Egypti pommitti maanantaina terrorijärjestö Isisin kohteita Libyassa, missä väkivalta on vähentänyt öljyntuotantoa. Irakissa puolestaan Kurdistanin aluehallinto uhkasi keskeyttää öljyn viennin, jos Bagdadin keskushallinto ei toimita Kurdistanille sen osuutta budjetista, Reuters kertoi.

Öljyn hintaa tukevat kasvaneet uhat tuotantoa kohtaan, sanoi saksalaisen Commerzbankin analyytikko Carsten Fritsch Reutersin haastattelussa. "Lyhyellä aikavälillä hinta näyttää nousevan yhä."

Öljyn ylituotanto romahdutti hinnan vuoden jälkipuoliskolla. Öljyntuottajien kartelli Opec ei leikannut tuotantoaan, koska se halusi puolustaa markkinaosuuttaan Yhdysvaltojen liuskeöljyn tuottajia ja muita tuottajia vastaan.

Viime viikkoina Brent-viitelaadun hinta on noussut lähes 40 prosenttia, mitä on edistänyt öljynporauksen vähentyminen Yhdysvalloissa.

Halvimmillaan Brent-öljy maksoi 13. tammikuuta vain vähän yli 45 dollaria, mikä oli halvin hinta lähes kuuteen vuoteen. Kesäkuussa barrelihinta oli jopa 115 dollaria.

Tiedä kahdessa minuutissa: Tämän vuoksi öljyn hinta heittelehtii markkinoilla
Tiedä kahdessa minuutissa: Tämän vuoksi öljyn hinta heittelehtii markkinoilla
Öljy on noussut uutisotsikoihin monen vuoden hiljaiselon jälkeen, kun raakaöljyn hinta on romahtanut. Mitä ihmettä öljymarkkinoilla oikein tapahtuu ja millaisia vaikutuksia sillä on? Katso kahden minuutin video niin tiedät tarpeellisen öljystä. Toimittaja Tuomas Niskakangas, grafiikka Boris Stefanov.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat