Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varastojen kasvu painoi öljyn hintaa

Torstain aikana raakaöljyn hinta heittelehti rivakasti

Talous
 

Raakaöljyn hinta heittelehti tuntuvasti torstaina. Myöhään illalla Suomen aikaa Brent-viitelaadun barrelihinta oli 60,33 Yhdysvaltain dollaria, mikä oli parikymmentä senttiä vähemmän kuin keskiviikkona, uutistoimisto Reuters kertoi.

Torstain aikana barrelihinta kävi aina 57,80 dollarissa, Reuters kertoi. Hinta kuitenkin kohosi myöhemmin.

Tiistaina Brent-laadun hinta kävi tämän vuoden ennätyksessä, 63 dollarissa. Sen jälkeen hinta on kuitenkin kulkenut alamäkeä.

Brent-laadun barrelihinta laski alle 59 dollarin, kun Yhdysvaltojen hallitus tiedotti öljyvarastojen tilanteesta. Varastot kasvoivat viime viikolla uuteen ennätykseen.

Yhdysvaltojen energiahallinnon mukaan maan kaupalliset öljyvarastot kasvoivat 7,7 miljoonalla barrelilla 425,6 miljoonaan barreliin. Reutersin mukaan analyytikot odottivat varastojen kasvavan 3,2 miljoonalla barrelilla.

Barreli on öljykaupan mittayksikkö. Sen tilavuus on 159 litraa. Viime kesänä Brent-viitelaadun hinta liikkui pitkään yli 110 dollarissa barrelia kohti.

Saksalaisen Commerzbankin analyytikko Carsten Fritsch sanoi, että markkinoilla huomio kiinnittyy nyt jälleen öljyn ylitarjontaan.

"Iso kysymys on, miten kauan."

Tammikuussa Brent-viitelaadun hinta oli halvimmillaan alle 50 dollarissa barreli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat