Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tsipras julisti niukkuuden päättyneen

Kreikan pääministeri tulkitsi lisäaikaa koskevan sovinnon voitoksi

Talous
 
ARIS MESSINIS AFP
Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ilmoitti lauantaina, että Kreikka voittaa taistelun muttei sotaa.
Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ilmoitti lauantaina, että Kreikka voittaa taistelun muttei sotaa. Kuva: ARIS MESSINIS AFP

Ylivelkaantuneen Kreikan pääministeri Alexis Tsipras arvioi lauantaina uutistoimisto Reutersin mukaan, että sovinto eurovaltioiden kanssa merkitsee taloudellisen niukkuuden päättymistä.

"Eilen otimme lopullisen askeleen päästäksemme eroon niukkuudesta, hätälainoista ja troikasta", Tsipras sanoi televisioidussa puheessaan Reutersin mukaan. Hänen mukaansa Kreikka voitti taistelun muttei sotaa. Pääministerin mukaan todelliset vaikeudet ovat kuitenkin vielä edessäpäin.

Niukkuus tarkoittaa eurovaltioiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Kreikalta vaatimia ankaria julkisen talouden menoleikkauksia, verotuksen kiristämistä ja palkkojen pienennyksiä. Ne ovat osaltaan pahentaneet Kreikan taantumaa.

Siksi vaalit voittanut vasemmistolainen Syriza lupasi ennen vaaleja lopettaa Kreikan kurittamisen.

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) vihjaa, että Tsiprasin ilmoitus on liioittelua.

"Ilmeisesti pääministeri Tsipras puhui omalla porukalleen", Rinne sanoo.

Eurovaltioiden valtiovarainministerit saivat perjantaina Kreikan kanssa aikaan sovinnon, jonka mukaan Kreikka saa neljä kuukautta lisäaikaa toteuttaa talouden rakenneuudistuksia.

Kreikan pitää maanantaihin mennessä tehdä suunnitelma siitä, millaisiin muutoksiin se on valmis. Perjantaisen alustavan sovinnon yksityiskohdista ei ole juuri tietoja, vaan ehdotuksen niistä tekee Kreikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat