Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi askelta seuraavaan lainaerään

Talous
 

Eurovaltioiden valtiovarainministerit päättivät perjantaina alustavasti antaa Kreikalle neljä kuukautta lisää aikaa muuttaa taloutensa uudistusvauhtia.

1 Kreikan pitää laatia maanantaina ehdotus siitä, miten se haluaisi muuttaa lainaohjelmansa yksityiskohtia. Eurovaltiot antoivat Kreikalle luvan tehdä lainaohjelmaan muutoksia, mutta lopputuloksen on oltava kutakuinkin sama: valtion pitää yhä tasapainottaa julkista talouttaan parantaakseen maksukykyään.

2 Maanantaina EU:n komissio, Euroopan keskuspankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF käyvät lävitse Kreikan ehdotukset. Jos ehdotukset vahvistavat riittävästi Kreikan julkista taloutta ja maksukykyä sovitun mukaisesti, kolmikko ehdottaa muutosten hyväksymistä.

3 Tiistaina valtiovarainministerit pitävät puhelinkokouksen, jossa ne kuulevat komission, EKP:n ja IMF:n kannat. Jos kolmikon näkemys on, että Kreikan ehdotus ei täytä sille asetettuja vaatimuksia, eurovaltiot pitävät keskiviikkona uuden kokouksen.

4 Uudessa kokouksessa eurovaltioiden valtiovarainministerit joutuisivat pohtimaan, miten Kreikan ehdotusta pitää muuttaa. Pahimmassa tapauksessa Kreikan eroaminen eurosta voisi olla lähellä.

5 Huhtikuun loppuun mennessä komissio, EKP ja IMF tekevät perusteellinen selvityksen Kreikan julkisen talouden tilasta ja valtion rahoitusasemasta Kreikan muutosten perusteella.

6 Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, suunnilleen touko–kesäkuussa Kreikka saa hyllytetyn 7,2 miljardin euron lainaerän. Alun perin se piti maksaa helmikuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat