Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Applen sähköauto voi valmistua 2020-luvulla

Tesla on raivannut tietä uudenlaisille autonvalmistajille

Talous
 

Huhut teknologiayhtiö Applen lähtemisestä automarkkinoille kiihtyivät viime viikolla. Puhelimistaan ja tietokoneistaan tunnettu Apple ei vahvistanut tai kieltänyt suunnittelevansa omaa sähköautoa.

Tämän verran Applen suunnitelmista tiedetään:

Mihin huhut pohjautuvat?

Tieto Applen autosuunnitelmasta sai vahvistusta, kun autojen akkujen valmistaja A123 haastoi Applen oikeuteen "aggressiivisesta kampanjasta" A123:n työntekijöiden rekrytoimiseksi.

Sähköautonvalmistaja Teslan johtaja Elon Musk kertoi aiemmin uutistoimisto Bloombergille, että Apple on houkutellut Teslan työntekijöitä 250 000 dollarin (220 000 euron) allekirjoitusbonuksilla ja 60 prosentin palkankorotuksilla.

Apple myös palkkasi syksyllä Mercedes-Benzin Pohjois-Amerikan tutkimus- ja kehitysjohtajan Johann Jungwirthin ja useita autojen turvallisuusjärjestelmien asiantuntijoita.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Applen autotiimissä työskentelee jo 200 ihmistä.

San Franciscossa ja New Yorkin Brooklynissa on viime viikkoina ihmetelty useilla sensoreilla ja kameroilla varustettuja autoja, joista toinen on CBS-kanavan mukaan rekisteröity Applelle.

Milloin Applen auto tulisi markkinoille?

Bloombergin tietojen mukaan Apple aikoo aloittaa sähköauton tuotannon vuonna 2020.

Vakiintuneilla autonvalmistajilla menee uuden ajoneuvon kehitykseen tyypillisesti 5–7 vuotta, mutta uuden valmistajan kohdalla aikataulua voisi olettaa hitaammaksi.

Voisiko Apple menestyä?

Jykevää voittoa tekevällä Applella on 178 miljardin dollarin (156 miljardin euron) käteiskassa, josta se pystyy vaivatta rahoittamaan auton kehityksen.

Applen brändillä on vahva side seuraavaan autonostajien sukupolveen, ja Applen olisi helppo yhdistää autoon omat viihde- ja viestintäjärjestelmänsä.

Applella on myös vahva kokemus teollisuustuotteiden massatuotannosta ja tuotteiden maailmanlaajuisesta jakelusta verrattuna sähköautojen kehityksen ykköseen Teslaan.

Automarkkinoille murtautumista on perinteisesti pidetty vaikeana, mutta Tesla on osoittanut sen olevan mahdollista. Myös Applen kilpailija Google kehittää omaa, itseohjautuvaa autoaan. Joidenkin arvioiden mukaan myös Apple tähtää itseohjautuvaan autoon.

"Peli on auki sille valmistajalle, jolla on parhaat ideat", arvioi Bloombergin autotoimittaja Jeff Green.

Automarkkinoille lähtemisessä olisi myös Applen maineelle riskejä. "On aika epätodennäköistä, että iPhone tappaa ketään, mutta autot ovat vaarallisia", Green sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat