Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköbussit Helsinkiin ensi vuonna

Talous
 
Helsingin Sanomat

Ensimmäiset Linkkerin linja-autot alkavat liikennöidä tänä vuonna Espoossa, ja Helsinkiin sähköbussit saadaan vuodenvaihteen jälkeen.

Liikennepalveluiden johtajan Reijo Mäkisen mukaan HSL ei ole vielä päättänyt, mille linjoille sähköbussit Helsingissä tulevat.

"Me tavoittelemme sellaisia linjoja, joiden päätepisteet ovat esimerkiksi Rautatientorilla", Mäkinen sanoo. "Päästöhyödyt ovat olennaisia keskusta-alueella. Pakokaasut saadaan kokonaan pois, ja autot ovat vielä hiljaisia."

Espoossa sähköbussien kokeilut aloitti syksyllä 2012 liikennöitsijä Veolia Transport eli nykyiseltä nimeltään Transdev Finland. Viiden eri valmistajan bussit ovat liikkuneet Espoon sisäisellä linjalla 11.

Transdevin toimitusjohtajan Sami Ojamon mukaan kokemukset ovat olleet vaihtelevia, koska kaikki autot ovat olleet vasta kehitysvaiheessa. Autoihin on pitänyt esimerkiksi asentaa akkujen lämmittimiä, jotta ne pärjäisivät kylmässä.

Ojamo pitää sähköbusseja kuitenkin potentiaalisina vaihtoehtoina dieselkäyttöisille linja-autoille. "Jokainen niistä on petrannut paljon", hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat