Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman pörssikurssit hipoivat ennätyksiä

USA:n keskuspankin pääjohtajan lausunnot ja Kreikan kriisin hiljeneminen nostivat osakkeita

Talous
 
Lucas Jackson Reuters
Osakevälittäjät seurasivat keskiviikkona arvopapereiden hintojen kehitystä New Yorkin pörssissä.
Osakevälittäjät seurasivat keskiviikkona arvopapereiden hintojen kehitystä New Yorkin pörssissä. Kuva: Lucas Jackson Reuters

Maailman pörssikurssit huitelivat keskiviikkona kaikkien aikojen ennätyslukemien tuntumassa.

Pörssiosakkeiden hintoja nostivat Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtajan Janet Yellenin kongressissa tiistaina ja keskiviikkona antamat lausunnot, joissa hän suhtautui Yhdysvaltojen talouden suuntaan pääsääntöisen myönteisesti.

Markkinoilla tulkittiin Yellenin sanomisia myös niin, että Yhdysvaltojen keskuspankin ensimmäinen koronnosto vuosikausiin voi tapahtua odotettua myöhemmin, ehkä syyskuussa. Näin keskuspankin kevyt rahapolitiikka tukisi osakkeiden hintoja vielä pitkälle kesään.

Sijoittajien luottamusta osakkeisiin on viime päivinä nostanut myös alustava sovinto Kreikan lainaohjelman jatkoajasta. Myös Kiinan teollisuustuotannon ja Yhdysvaltojen asuntomarkkinoiden positiiviset tilastojulkistukset tukivat osakkeita, kertoi uutistoimisto Reuters.

"Nousun jatkumiseksi tarvitsemme kahta asiaa. Talouden toipumisen pitää pohjautua koviin faktoihin kuluttajapuolelta ja teollisuudesta. Lisäksi tarvitsemme toivoa siitä, että [Yhdysvaltojen keskuspankki] Fed ei nosta korkoja liian aggressiivisesti, ja eilen saimme sen viestin", sanoi ABN Amron sijoitusjohtaja Didier Duret Reutersille.

Reutersin mukaan osakkeiden hintoja maailmanlaajuisesti kartoittava MSCI-osakeindeksi nousi keskiviikkona aivan viime vuoden syyskuussa tavoitetun ennätystason tuntumaan.

Maailmanlaajuiset osakeindeksit ovat nousseet noin 150 prosenttia finanssikriisin pohjalukemista maaliskuussa 2009.

Yhdysvaltojen kolme seuratuinta osakeindeksiä olivat keskiviikkona illalla Suomen aikaa hiuksenhienossa nousussa. Vastatuulta nousuun toi teknologiayhtiö Hewlett-Packardin odotettua heikompi tulos, joka käänsi yhtiön kurssin yli 10 prosentin laskuun.

Brent-raakaöljyn hinta barrelilta liikkui keskiviikkona 59 dollarin tuntumassa.

Öljy on kallistunut selvästi vuoden alun pohjalukemista, kun hinta kävi halvimmillaan alle 50 dollarissa. Alle 60 dollarin hinta on yhä hyvin edullinen viime vuosien hintatasoon nähden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat