Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sarjayrittäjä kasvattaa yhtiöitä

Talous
 

Lead Deskin ydinryhmä ei ole ensimmäistä kertaa rakentamassa kasvuyritystä. Toinen perustaja Olli Sirkiä ja vuonna 2013 yhtiöön tullut toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto alkoivat tehdä tekstiviestipalveluista liiketoimintaa jo teini-iässä.

Heidän perustamansa yritys Beaconsim päätyi lopulta suunnittelemaan ohjelmistoja viranomaisten koulutuskäyttöön. Sirkiä ja Nokso-Koivisto myivät osuutensa yhtiöstä vuonna 2011.

Kaksikkoa voi kutsua sarjayrittäjiksi: kun yksi yhtiö on myyty, seuraavan rakentaminen voi alkaa.

Ilmiö ei ole uusi. Ajatus sarjayrittäjyydestä on kuitenkin yleistynyt, sillä ilmiö kuuluu olennaisena osana Suomeen levinneeseen startup-malliin.

Perheyrityksessä yrittäjä haluaa tehdä uran yhdessä yhtiössä ja siirtää liiketoiminnan seuraavalle sukupolvelle. Startup-yhtiötä yritetään kasvattaa nopeasti, ja tähtäimessä voi olla alusta alkaen yrityksestä irtautuminen.

Yrityksen myynti ei kuitenkaan lopeta uraa yrittäjänä. Kasvuyrittäjyyden apulaisprofessori Mikko Jääskeläinen Aalto-yliopistosta sanoo, että jotkut yrittäjät erikoistuvat yritystoiminnan aloittamiseen ja kasvattamiseen.

Jääskeläinen kuvaa, että jotkut jäävät koukkuun uuden yrityksen kasvattamiseen.

"He aloittavat, kasvattavat ja myyvät, aloittavat, kasvattavat ja myyvät", hän kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat