Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohjelmistoja tekevä Lead Desk sai miljoonarahoituksen

Talous
 
Liisa Takala
Lead Deskin toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto käyttää yhtiön ohjelmistoa pääkonttorissa Helsingissä. Nokso-Koiviston mukaan yhtiössä on sääntö, että tehtävästä riippumatta kaikkien työntekijöiden täytyy silloin tällöin hoitaa myyntipuheluita ja ottaa vastaan puheluita asiakkailta.
Lead Deskin toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto käyttää yhtiön ohjelmistoa pääkonttorissa Helsingissä. Nokso-Koiviston mukaan yhtiössä on sääntö, että tehtävästä riippumatta kaikkien työntekijöiden täytyy silloin tällöin hoitaa myyntipuheluita ja ottaa vastaan puheluita asiakkailta. Kuva: Liisa Takala

Toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto on selvästi lahjakas myyntimies: hän osaa vakuuttaa kuulijan siitä, että jopa puhelinmyyjän soitto voi olla mukava tapaus.

"Kaveri soitti ja kysyi, onko meillä järjestelmiä henkilöstönhallintaan. Kyllä meillä hiljalleen alkaa olla niille tarve", toimitusjohtaja kehuu aamulla saamaansa myyntipuhelua.

Artikkeliin liittyvät

Nokso-Koivisto erottaa hyvän myyntityön huonosta, sillä hänen vetämänsä suomalaisyritys Lead Desk kehittää puhelinmyynnin ja asiakaspalvelun ohjelmistoja.

Yhtiön järjestelmät kokoavat pilvipalveluun myyjien ja asiakaspalvelussa työskentelevien tarvitsemia tietoja sekä työkaluja.

Vuonna 2010 aloittanut Lead Desk on kasvanut ripeästi. Viime vuoden liikevaihto oli viitisen miljoonaa euroa, ja tänä vuonna sen odotetaan liki kaksinkertaistuvan.

Kasvun rahoittamiseksi Lead Desk sai brittiläiseltä pääomasijoittajalta Dawn Capitalilta ja valtion sijoitusyhtiöltä Suomen teollisuussijoitukselta yhteensä 5,5 miljoonan euron sijoituksen. Rahoituskierros oli yrityksen ensimmäinen, ja sen perusteella yhtiö arvioitiin kymmenien miljoonien eurojen arvoiseksi.

Lead Deskin asiakkaina on yrityksiä muun muassa rahoitus-, media- ja energia-aloilta, ja ohjelmistojen avulla hoidetaan yli kolme miljoonaa lähtevää sekä saapuvaa puhelua viikossa.

Suomen ulkoistetuista puhelinmyyntikeskuksista jo suurin osa käyttää Lead Deskin tuotteita.

Lead Desk on tehnyt puhelinmyynnin kehittämisestä myös vientituotteen. Yhtiön tuotteita käytetään yli kymmenessä maassa.

Lead Deskin tuloista vajaa kolmannes tulee muualta kuin Suomesta, ja osuuden odotetaan kasvavan.

Ulkomaille laajeneminen vaatii Nokso-Koiviston mukaan kovaa jalkatyötä. Hänen mukaansa uuteen maahan loikkaamiseen pitää suhtautua kuin kokonaan uuden yrityksen perustamiseen: kaikki pitää rakentaa nollasta.

Lead Deskillä on toimistot kahdeksassa maassa, ja yritys havittelee laajenemista muun muassa Espanjaan sekä Irlantiin.

"Jos myy yrityksille, niin on pakko olla paikalla, koska muuten ei ole luotettava kumppani", Nokso-Koivisto sanoo.

Nokso-Koiviston mukaan ulkomailla kaupataan puhelimitse arvokkaampia tuotteita kuin Suomessa. Ruotsissa puhelimitse tarjotaan esimerkiksi palvelua, jonka avulla asuntolainaa ottanut voi kilpailuttaa uudelleen pankkien lainaehtoja.

"Täällä ei ole vielä sellaista kulttuuria", hän sanoo.

Puhelinmyynnillä on huono maine. Kukapa ei olisi saanut huonolla hetkellä soittoa, jossa tuputetaan jotain yhdentekevää tuotetta?

Lead Deskin tavoite on paitsi kehittää myynnin työkaluja myös analysoida tietoja henkilötietolain rajoissa siten, että turhien puhelujen määrä vähenisi.

"Sellaisille ihmisille ei kannata soittaa, jotka eivät halua sitä puhelua. Kannattaa puhua sellaisista asioista, joista ihmiset haluavat kuulla", Nokso-Koivisto sanoo.

Nokso-Koivisto kertoo esimerkin huonosta soitosta.

Hän oli aikaisemmin tilannut vaimolleen naistenlehden, ja kun lehdenmyyjä soitti myöhemmin tilauksen päätyttyä, myyntipuhe oli "naisille suunnattu perussetti".

"Hän koetti pelastaa tilanteen tarjoamalla jotain miesten lehteä, mutta homma oli jo pilalla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat