Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turku sai suuren autolautan tilauksen

Varustamo Tallinkille rakennettava alus tuo Turun telakalle ja alihankkijoille 2 000 henkilötyövuotta

Talous
 
As Tallink Grupp
Havainnekuva näyttää, millainen alus on tulossa Helsingin ja Tallinnan väliselle reitille.
Havainnekuva näyttää, millainen alus on tulossa Helsingin ja Tallinnan väliselle reitille. Kuva: As Tallink Grupp

Uuden autolautan rakentaminen tuo runsaasti työtä Turun seudulle.

Meyer Turun telakalla rakennettavan aluksen työllistävä vaikutus on noin 2 000 henkilötyövuotta.

"Tämä tilaus on hyvä uutinen koko [Turun] alueelle. Tämä laiva syntyy 80–90-prosenttisesti suomalaisesta sisällöstä", totesi Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.

Varustamoyhtiö Tallink vahvisti perjantaina tilaavansa Turun telakalta nesteytettyä maakaasua polttoaineena käyttävän autolautan.

Aluksen hinta on noin 230 miljoonaa euroa.

Monipolttoainemoottorilla varustetun laivan pituus on noin 212 metriä, ja suunniteltu matkustajamäärä on 2 800 henkilöä. Laiva tulee reittiliikenteeseen Helsingin ja Tallinnan välille.

Tallink Group ja Meyer Turku allekirjoittivat aluksesta aiesopimuksen viime joulukuussa.

Turun telakka on toimittanut Tallinkille vuosina 2002–2009 kuuden autolautan sarjan, joten uusi alus on seitsemäs samalle varustamolle tehty. Alus toimitetaan Tallinkille vuoden 2017 alussa.

"Nyt solmitun sopimuksen ansiosta lisäämme tuotantoamme 30 prosentilla vuonna 2016, mikä on positiivinen asia telakalle, sen verkostoyrityksille ja koko alueelle", Meyer totesi.

Meyer suhtautuu laivanrakennusalan tulevaisuuteen luottavaisesti.

"Näemme edelleen vahvaa neljän prosentin vuosikasvua matkustajamäärissä. Kiinan markkinoilta voi tulla kasvua. Kysymys on tietysti se, saavatko amerikkalaiset operaattorit toimia siellä", hän sanoi.

Telakkayritys pohjaa omat suunnitelmansa risteilylaivoissa joka tapauksessa siihen, että matkustajamäärien kasvu jatkuu.

Tallinkin toimitusjohtajan Janek Stalmeisterin mukaan uusi alus jatkaa varustamoyhtiön liikeideaa kaupunkien välisestä sukkulaliikenteestä.

Aiemmin pienillä ja nopeilla katamaraaneilla harjoitettu liikenne oli herkkä sääoloille ja keskeytyi talvisin. Suuremmilla moderneilla lautoilla liikenne kulkee varmasti ympäri vuoden, Stalmeister sanoo.

Tallinkin viime vuosi ei sujunut aiempaan malliin. Silja Serenade ja Silja Symphony olivat telakalla 80 päivää poissa liikenteestä, kun aluksia alkuvuonna kunnostettiin.

Stalmeister sanoo yhtiön katsovan pitemmälle tulevaisuuteen.

"Emme ole huolissamme. Saamme laivan parin vuoden kuluttua, mutta meidän on ajateltava liiketoimintaa viiden vuoden kuluttua", Stalmeister sanoi.

Uuden laivan valmistuttua vanhempi nykyisistä Tallinnan-lautoista poistunee reitiltä.

Matkustajakapasiteetti kuitenkin kasvaa, koska nyt tilattu alus on suurempi kuin nykyiset.

Turun telakka iloitsee Tallinkin miljoonatilauksesta
Turun telakka iloitsee Tallinkin miljoonatilauksesta
Tallink tilaa Meyer Turku Oy:n telakalta uuden aluksen Helsingin ja Tallinnan väliseen sukkulaliikenteeseen. 2017 valmistuva alus on aiempia suurempi ja pystyy käyttämään nesteytettyä maakaasua polttoaineena. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kalle Koponen HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat