Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhä useampi autoilija turvautuu rengashotelliin

Nykyautojen vaatimukset ja mukavuudenhalu houkuttelevat monen hotellin käyttäjäksi

Talous
 
Laura Oja HS
Pekka Salomaa osti uudet vanteet Helsingin Rengashotellista kummityttönsä Aida Drammehin kanssa helmikuun lopussa. Aiemmin Salomaa käytti toisen rengashotellin palveluita, mutta se nosti vuosi sitten hintojaan. Samalla hänen taloyhtiönsä rakensi varastoon tilaa asukkaiden renkaille.
Pekka Salomaa osti uudet vanteet Helsingin Rengashotellista kummityttönsä Aida Drammehin kanssa helmikuun lopussa. Aiemmin Salomaa käytti toisen rengashotellin palveluita, mutta se nosti vuosi sitten hintojaan. Samalla hänen taloyhtiönsä rakensi varastoon tilaa asukkaiden renkaille. Kuva: Laura Oja HS

Pohjois-Helsingin Suutarilassa pinotaan keväisin kiihtyvässä tahdissa "mustaa kultaa" – autonrenkaita.

"Rengashotellipalveluiden suosio kasvaa koko ajan muun muassa ikääntymisen takia", kertoo yrittäjä Marko Takalo Helsingin Rengashotellista.

Takalon mukaan autoilijoihin vetoavat myös palvelun helppous ja mukavuus.

Niistä joutuu tietenkin maksamaan: Suutarilassa renkaiden säilytyksen hintalappu yhtä kautta kohden on 70 euroa. Renkaidenvaihdosta tulee lisähintaa 35 euroa.

Myös Autoasi Rengaskeskuksen esimiehen Jirka Marjamäen mukaan kysyntä on lisääntynyt huomattavasti.

Rengaskeskuksessa on tilaa 1 200 renkaalle, ja tilasta yli 90 prosenttia on täynnä. Renkaidenvaihto, rengashotelli, pesu ja vakuutus maksavat pakettina sata euroa, hän kertoo.

Autoliiton kenttäpäällikkö Tero Hartikainen sanoo, että 100 euroa rengashotellikaudesta alkaa olla hintahaitarin yläpäässä.

Hintoja Takalo perustelee sillä, että Rengashotelli on vakuutusyhtiöiden suosittelema liike. Hintaan kuuluukin vakuutus.

Vakuutus on yksi asia, jonka Autoliiton Hartikainen neuvoo tarkistamaan ennen renkaidensäilytyspaikan valintaa.

Takalo perustelee verrattain korkeaa hintaa myös lämmitetyillä ja valvotuilla tiloilla.

Vaikka rengashotellit ovat jo vakiintunutta liiketoimintaa, Autoliiton kenttäpäällikön mielestä autoilijan kannattaa kiinnittää huomiota palveluntarjoajaan. Esimerkiksi konkurssitilanteiden jälkeen renkaiden saaminen takaisin on ollut vaikeaa.

Hänen mukaansa hyvään palveluun kuuluu myös asiakkaan renkaiden kunnon tarkistaminen. Jos renkaita ei pidä uusia heti, asiakkaalle tulisi kertoa arvio siitä kuinka kauan vanhoilla renkailla voi vielä ajaa.

Ajoturvallisuus voi Marko Takalon mukaan lisääntyä, kun renkaita ei vaihda itse.

Liikkeeseen hinataan useita autoja sesongin aikana. Syynä ovat esimerkiksi rengaspaineet, jälkikiristykset tai paikalleen jääneet vanteiden soviterenkaat. Muutaman kerran rengas on myös irronnut kesken ajon, Takalo kertoo.

Lisäksi nykyautoissa on tpms-järjestelmä eli painetunnistimet, jotka pitäisi useimmissa tapauksissa nollata ja koodata uusiksi, kun renkaat vaihdetaan.

"Tämän vuoksi asiakkaat eivät monestikaan halua itse vaihtaa renkaita."

Rengaskoot ovat suurentuneet, joten säilytys omassa varastossa voi olla vaikeaa. Renkaiden hintakin kasvaa. Siksi harva haluaa ottaa riskin, että renkaat varastettaisiin esimerkiksi kerrostalon verkkohäkistä. Osa taloyhtiöistä on kieltänyt kokonaan renkaiden varastoinnin paloturvallisuuden takia.

Useimmiten yritykset myyvät renkaidenvaihdon ja säilytyksen pakettina. Mutta sesongin ulkopuolella saa hyviä tarjouksia, Autoliiton Tero Hartikainen huomauttaa. Myös muita autoilijoille suunnattuja palveluita käytetään hänen mukaansa paljon.

Autoon liittyvät palvelut kiinnostavat monenlaisia asiakkaita.

"Asiakaskunta ulottuu laidasta laitaan. Naisia on paljon. Tämä perustuu helppouteen", toteaa yrittäjä Jude Nirkko Star-Renkaasta.

Renkaita säilytetään korkeissa pinoissa, Marko Takalo esittelee.
Renkaita säilytetään korkeissa pinoissa, Marko Takalo esittelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat