Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansainvälinen selvitys: Suomi houkuttelee heikosti investointeja uusiutuvaan sähköön

Uusiutuvaan sähköön investointi houkuttelevampaa muualla

Talous
 

Suomi on sijalla 36 kansainvälisessä vertailussa, jossa konsulttiyhtiö E&Y vertasi eri maiden houkuttelevuutta uusiutuvan energian käytön kannalta. Vertailussa oli mukana 40 maata.

Viisi parasta maata paremmuusjärjestyksessä olivat Kiina, Yhdysvallat, Saksa, Japani ja Intia.

Suomen taakse jäivät vain Saudi-Arabia, Indonesia, Egypti ja Venäjä.

Renewable Energy Country Attractiveness- eli Recai-indeksi vertailee eri maiden houkuttelevuutta uusiutuvan energian kasvuympäristönä. Indeksi kertoo siis siitä, kuinka sijoittajat, yritykset ja teknologiantarjoajat näkevät eri markkinat, eli minne kannattaa laittaa panoksia, kun katsotaan ennen kaikkea sähköntuotantoa.

E&Y:n energiatoimialasta vastaava johtaja Mikko Rytilahti, miksi halvan energian, cleantechin ja uusiutuvan energian mallimaana pidetty Suomi pärjäsi niin huonosti vertailussanne?
"Vaikka Suomessa on paljon tehty, investoinnit on tehty nimenomaan kaukolämpöpuolelle, ja tämä selvitys on vain sähköntuotannosta. Toinen seikka on, että Suomi on kärkipäässä biomassassa ja sen sähköntuotannon yhteistuotannossa. Suomi pärjää keskimääräistä paremmin myös tuulivoiman osalta."

Rytilahden mukaan Suomi kärsii vertailussa myös siitä, että Suomessa ei ole aurinkovoimaa, maalämpöä, vuorovettä eikä aaltosähköä käytössä sähköntuotannossa.

"Vesivoimapuolella Suomi on häntäpäässä, koska tässä katsotaan uusien investointien houkuttelevuutta. Suomessa on tehty jo kaikki isot vesivoimainvestoinnit."

Myös sähkön kulutuksen kasvunäkymät ovat Suomessa pienet, Rytilahti listaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat