Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Forbes: Bill Gates maailman rikkain 16. kertaa – Suomeen sijoittanut Putinin ystävä putosi listauksessa

Talous
 
HS

Maailman rikkain ihminen on yhä Microsoftin perustaja Bill Gates, 59, listaa talouslehti Forbes vuosikatsauksessaan. Gatesin nettovarallisuus on Forbesin laskelmien mukaan huimat 79,2 miljardia dollaria eli noin 70,5 miljardia euroa. Edellisvuodesta Gatesin omaisuuden arvo on kasvanut noin 2,7 miljardia euroa.

Gates on keikkunut Forbesin 29 vuoden ajan keräämän listan kärjessä jo 16 vuotta.

Maailman rikkain nainen on ranskalainen perijä Liliane Bettencourt, 92, noin 35,7 miljardin euron varallisuudellaan. Hän on Forbesin listan sijalla kymmenen.

Maailman toiseksi rikkaimmaksi ihmiseksi Forbes listaa meksikolaisen liikemiehen Carlos Slim Helún, 75, jonka varallisuus on noin 68,8 miljardia euroa.

Kolmanneksi nousi 84-vuotias yhdysvaltalaissijoittaja Warren Buffett 64,8 miljardin euron varallisuudella.

Kaikkien kolmen rikkaimman miehen varallisuus oli selvästi suurempi kuin koko Suomen valtion budjetti. Vuoden 2015 talousarvioesityksen mukaan valtion budjetti on 53,7 miljardia euroa.

Suomalaisen, hissiyhtiö Koneen hallituksen puheenjohtajan Antti Herlinin varallisuudeksi Forbes on arvioinut noin 3,2 miljardia euroa, jolla pääsee listalla sijalle 481. Edellisvuonna Herlin oli sijalla 483.

Antti Herlinin veli Ilkka Herlin on sijalla 1 533 runsaan miljardin euron varallisuudella.

Venäläis-suomalaisen miljardöörin Gennadi Timtenkon sijoitus on laskenut Forbesin listalla huimasti hänen jouduttuaan Yhdysvaltain pakotelistalle Ukrainan sodan vuoksi. Timtenko on nyt listan sijalla 118, kun hän vuotta aiemmin oli sijalla 61. Timtenkon varallisuudeksi arvioidaan nyt noin 9,4 miljardia euroa.

Timtenkolla on myös Suomen ja Venäjän kansalaisuus ja hänen on kerrottu kuuluvan presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin.

Timtenkolla on ollut omistuksia Suomessa muun muassa Hartwall-areenassa sekä jääkiekkojoukkue Jokereissa.

Sadan rikkaimman joukossa on myös kaksi ruotsalaista yritysperijää: vaatejätti H&M:n pääomistaja Stefan Persson, 67, sekä pakkausyhtiö Tetra Lavalin perustajan poika Hans Rausing, 88.

Perssonille on karttunut varallisuutta 21,8 miljardia euroa, jolla sijoittuu listalla sijalle 28. Rausingin 11,1 miljardin euron varallisuudella yltää sijalle 92.

20 rikkaimman ihmisen joukkoon nousi tänä vuonna myös Facebookin 30-vuotias perustaja Mark Zuckerberg noin 29,8 miljardin euron varallisuudellaan.

Nuorin miljardööri Forbesin listalla on 24-vuotias Snapchat-viestipalvelun perustaja Evan Spiegel. Hän on sijalla 1 250.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat