Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisen öljy-yhtiön omistaja varoittaa tuotannon supistumisesta

Talous
 
REUTERS–HS

Venäjän suurimman yksityisen öljy-yhtiön Lukoilin suuromistaja Leonid Fedun varoittaa maan öljyntuotannon supistuvan lähivuosina.

Fedunin kommentit ovat toistaiseksi pessimistisimpiä maan öljypiireistä kuultuja.

Uutistoimisto Reutersinmukaan Fedun näkee tuotannon heikentyvän seuraavan kahden vuoden aikana 800 000 barrelilla päivässä eli noin kahdeksan prosenttia. Syynä on energiayhtiöiden vähentynyt poraustoiminta Siperiassa, joka on seurausta öljyn halpenemisesta ja Venäjälle asetetuista talouspakotteista.

"Kaikki vähentävät tuotantoa, koska kaikki vähentävät poraustoimintaa", Fedun kertoo Reutersille.

Fedun sanoi myös, että öljynjalostus tulee veromuutosten takia supistumaan tuotannon kanssa käsi kädessä.

Lukoil kertoi tiistaina, että sen edellisen vuoden nettovoitto heikkeni lähes 40 prosenttia muun muassa öljyn halpenemisen takia.

Öljyn ja kaasun myynnnistä perittävät verotkattavat noin puolet Venäjän valtio vuosittaisista tuloista. Reutersin mukaan Venäjän öljyntuotanto on viime aikoina kasvanut, talouden heikkenevästä tilasta ja raaka-aineen hintakehityksestä huolimatta.

Vuonna 2014 tuotanto kasvoi Neuvostoliiton jälkeisten aikojen ennätykseen, joka oli noin 10,6 miljoonaan barrelia päivä kohti. Barreli on öljykaupan mittayksikkön. Sen tilavuus on 159 litraa. Venäjän energiaministeriö ei Reutersin mukaan usko öljyntuotannon vähenevän lähitulevaisuudessa.

Lukoil omistaa Suomessa toimivan polttoaineyhtiö Teboilin.

Reuters–HS
Lontoo/Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat