Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juncker: Lisärahoitus Kreikalle spekulaatiota

Espanjan talousministeri puhuu 50 miljardin euron hätälainasta

Talous
 

EU-Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pyrki keskiviikkona toppuuttelemaan puheita Kreikan mahdollisesta uudesta rahoitusohjelmasta.

"Aiomme keskittyä siihen, että euroryhmän kanssa sovitut uudistukset viedään läpi", Juncker sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

"On ennenaikaista puhua kolmannesta ohjelmasta. Se on spekulaatiota, jota on paras välttää."

Samassa tilaisuudessa puhunut Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi, että euromailla on kädet täynnä nykyisen, kesäkuussa päättyvän ohjelman kanssa.

Espanjan talousministeri Luis de Guindos sanoi viikonloppuna, että keskustelut uudesta 30–50 miljardin euron rahoituksesta ovat jo alkaneet. Kokoluokka on hänen mukaansa EU:n arvio.

De Guindos toisti Reutersin mukaan keskiviikkona väitteensä, että Kreikka tuskin kykenee palaamaan markkinoille kesäkuussa.

"Se tulee olemaan tuttuun tapaan rahoitusta, jolla on ehdot. Voimme kutsua sitä sopimukseksi, järjestelyksi tai ohjelmaksi, mutta sitä se on."

De Guindos alkoi esittää kommenttejaan sen jälkeen, kun Kreikan pääministeri Alexis Tsipras syytti Espanjaa ja Portugalia maan neuvotteluaseman heikentämisestä. Uusi rahoitusohjelma olisi pääministeripuolue Syrizalle poliittista myrkkyä.

Myös euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem totesi viime viikolla, että Kreikka tarvitsee todennäköisesti kolmannen hätärahoitusohjelman.

Tiistaina Dijsselbloemin edustaja kiirehti uutistoimisto AFP:n mukaan selvittämään, että euromaiden valtiovarainministerit "eivät keskustele kolmannesta rahoitusohjelmasta".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat