Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Spockaaminen" hermostutti keskuspankin

Kanadassa Star Trek -fanit piirtävät seteleihin Spock-hahmon

Talous
 
Kanadan viiden dollarin setelissä entisestä pääministeristäSir Wilfrid Laurierista saa muutamalla kynänvedolla Spock-hahmon. Kuvakaappaus Twitteristä.
Kanadan viiden dollarin setelissä entisestä pääministeristäSir Wilfrid Laurierista saa muutamalla kynänvedolla Spock-hahmon. Kuvakaappaus Twitteristä.

Kanadan keskuspankki on kehottanut Star Trek -faneja lopettamaan viiden dollarin seteleiden "spockaamisen" (spocking), kertoo Toronto Sun -lehti.

Villityksessä on kyse eräänlaisesta kunnianosoituksesta näyttelijä Leonard Nimoylle, joka kuoli viime perjantaina 83 vuoden iässä. Nimoy esitti tieteissarja Star Trekissä legendaarista Mr. Spockia, suippokorvaista avaruusupseeria.

Kanadan viiden dollarin setelissä on Kanadan pääministeri Sir Wilfrid Laurier, josta saa muutamalla kynänvedolla luotua Spock-hahmon. Laurier (1841–1919) oli pääministerinä 1800- ja 1900-lukujen taitteessa.

Spockaaminen on hieman samankaltainen jäynä kuin Suomen vanhojen kymmenen markan seteleiden kohdalla. Jos setelin taittoi tietystä kohdasta, presidentti J. K. Paasikiven oikeasta korvanseudusta muodostui ilmeinen jyrsijä.

Kanadassa spockaamista on viime päivinä harrastettu niin laajalti, että keskuspankin tiedottaja Josianne Menard puuttui asiaan.

"Seteleihin kirjoittaminen tai merkintöjen tekeminen ei ole laitonta", Menard sanoi Toronto Sunin mukaan. "Kanadan keskuspankin mielestä seteleihin kirjoittaminen tai merkintöjen tekeminen niihin on epäsoveliasta, koska setelit ovat maamme symboli ja ylpeyden aihe."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat