Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norwegian on pistänyt kilpailijat ahtaalle Pohjois-Euroopassa

Talous
 
Helsingin Sanomat

Ryanair Euroopassa toimiva halpalentoyhtiö Ryanair on jatkanut lentoalan vastavirtaan. Se on kasvattanut matkustajamääriään, liikevaihtoaan ja tulostaan vuodesta toiseen. Halvoista hinnoista ja nukkavierusta ilmeestä tunnettu lentoyhtiö on pyrkinyt parantamaan imagoaan selkeyttämällä hinnoittelua ja muuttamalla ulkoista ilmettä.

Ryanair tavoittelee nykyään myös liikematkustajia ja on pyrkinyt sovittamaan aikataulujaan liikematkailun tarpeisiin.

Ryanairin kannattavuus perustuu osin syrjäisempien ja halpojen lentokenttien käyttöön. Suomessa se lentää Tampereelta ja Lappeenrannasta kymmenkuntaan kohteeseen Euroopassa.

Ryanair tunnettiin alkuvuosina monimutkaisista lisämaksuista, mutta ero perinteisten lentoyhtiöiden palveluun on kaventunut sitä mukaa kuin nekin ovat alkaneet periä lisämaksuja matkatavaroista ja aterioista. Ryanairin osakkeen hinta on noussut noin 40 prosenttia vuodessa.

SAS Skandinavian jätti joutui kolme vuotta sitten todellisiin talousvaikeuksiin, kun sen osakkuusyhtiö Spanair meni konkurssiin. Henkilöstö suostui vaikeassa tilanteessa palkkojen alentamiseen. Silti SAS kyntää edelleen tappiolla. Norwegianin tulo markkinoille oli maailmanlaajuista reittiverkostoa lentävälle SAS:lle myrkkyä.

AirBaltic Latvialainen halpalentoyhtiö AirBaltic ajautui maan talouskriisin ja aggressiivisen laajenemisen myötä vaikeuksiin neljä vuotta sitten.

Valtio otti lentoyhtiön haltuunsa ja tiukan saneerauksen kautta yhtiö saatiin pelastettua.

Vime vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhtiö teki positiivisen tuloksen, vaikka liikevaihto ja matkustajamäärät ovat kärsineet muun muassa Venäjän talouskriisistä.

Finnair Perinteisen kansallisen lentoyhtiön kulurakenteen, talouden taantuman ja yhä pahenevan hintakilpailun puristama Finnair on yltänyt viime vuosina parhaimmillaan vain hivenen positiiviseen tulokseen. Finnair yrittää pärjätä panostamalla Aasian reitteihin ja laatuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat