Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Basware pitää riskiä hyvin pienenä

Talous
 

Ohjelmistoyhtiö Baswaren toimitusjohtajan Esa Tihilän mukaan yksikään yhtiön asiakkaista ei ole raportoinut vahingoista.

"Tietoturva-asiat ovat silti aina vakavia. Saatuamme tietää asiasta viime syksynä ryhdyimme välittömästi toimiin. Emme missään tapauksessa halua vähätellä tietoturvaongelmia. Olemme tehneet parhaamme, noudattaneet Viestintäviraston ohjeita ja saaneet virastolta hyväksynnän sille, että aloittamamme toimenpiteet ovat riittäviä", sanoo Tihilä.

Hänen mukaansa maksuliikenneohjelmistoa käyttää noin 2 000 Baswaren asiakasyritystä. Ohjelmistoa käytetään yritysten sisäverkossa kassavarojen hallintaan. Toisin sanoen se on tarkoitettu vain yrityksen työntekijöiden käyttöön. Tosin markkinatutkimusyhtiö Forrester Researchin mukaan juuri yritysten työntekijät ovat usein suuri uhkatekijä.

"Olemme kehittäneet tuotteen tietoturvaominaisuuksia, jotka tulevat asiakkaille ohjelmiston päivityksen yhteydessä. Ulkopuoliselle ohjelmiston tietoturvapuutteiden hyödyntäminen edellyttää tunkeutumista asiakkaan sisäverkkoon, mikä on jo sinällään rikos."

Toimitusjohtaja Tihilä kuitenkin myöntää, että teoriassa myös ulkopuolisella voi olla mahdollisuus tehdä tekaistuja maksuja.

"Liikenne maksuliikenneohjelmiston sisällä ei ole salattua, jolloin sitä voi periaatteessa kuunnella ja hankkia käyttäjätunnukset. Siitä jää kuitenkin jälki, jolloin tekijä voidaan jäljittää."

Baswaren asiakkaat ovat suhtautuneet havaittuun ongelmaan rauhallisesti.

"Kysymys on jatkuvasta kilpajuoksusta sen välillä, miten parantaa tietoturvaa huonontamatta ohjelmistojen käytettävyyttä. Veikkaisin, että riski sille, että joku pystyisi todellisuudessa siirtämään varoja jollekin väärälle tilille, on erittäin pieni."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat