Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norwegian perustaa kolme uutta tytäryhtiötä

Lentoyhtiön ja lakkoilevien lentäjien kiista jatkuu

Talous
 
Johan Nilsson TT
Matkustajat jonottivat Norwegianin lähtöselvitykseen Tukholman Arlandassa torstaina.
Matkustajat jonottivat Norwegianin lähtöselvitykseen Tukholman Arlandassa torstaina. Kuva: Johan Nilsson TT

Lentoyhtiö Norwegian perustaa uudet tytäryhtiöt Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan, yhtiön hallitus päätti torstaina.

Päätös tarkoittaa, että kaikki kyseisten maiden Norwegianilla työskentelevät lentäjät siirtyvät kukin oman maansa tytäryhtiön palvelukseen. Työntekijät tulevat yhtiöihin vanhoina työntekijöinä.

Norwegianin tiedotteen mukaan yhtiön ruotsalaisten ja tanskalaisten lentäjien on neuvoteltava maidensa ammattiliittojen kautta. Norjan lentäjäliitto ei voi enää neuvotella heidän puolestaan, sanoo Norwegian.

Lentäjien puolesta neuvottelevan ammattiliitto Paratin mukaan Norwegianin päätös ei merkitse mitään, kertoi Paratin johtaja Hans-Erik Skjæggerud Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Hänen mukaansa tytäryhtiöpäätös korostaa sitä, että lentäjät voivat neuvotella vain Norwegianin emoyhtiön kanssa.

Aiemmin torstaina Norwegian pyysi Norjan valtakunnansovittelijaa avuksi yhtiön, ammattiliitto Paratin, Norjan lentäjäliiton väliseen kiistaan, kertoivat norjalaiset viestimet.

Norwegian ehdotti Paratille, että se suostuisi vapaaehtoiseen sovitteluun. Parat on kuitenkin Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan toistaiseksi kieltäytynyt sovittelusta.

"Norwegianin tapa toimia median kautta on asialla leikkimistä sen jälkeen, kun olemme istuneet neuvottelemassa yöllä viisi tuntia", Skjæggerud sanoi NRK:lle.

Norwegianin ja Paratin välillä käytiin keskusteluja keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Minkäänlaista ratkaisua ei kuitenkaan saavutettu, Skjæggerud sanoi NRK:lle.

Lentoyhtiön johtajat vahvistivat yölliset keskustelut NRK:lle. Sen enempää he eivät suostuneet kertomaan. NRK:n tietojen mukaan osapuolet ovat kuitenkin edelleen kaukana sovinnosta.

Torstai-iltapäivänä Norwegian kertoi NRK:n mukaan saaneen tarpeekseen ja vaati Paratia ja Norjan lentäjäliittoa neuvottelupöytään viimeistään kello 16.

Skjæggerud sanoi NRK:lle, että heitä ei saada neuvottelemaan uhkauksilla. Hän muistutti vielä, että työtaistelu on laillinen.

Aiemmin Norwegian oli sanonut "vuotavansa verta" lentäjien lakon takia.

Lentäjien lakko liittyy työehtosopimukseen liittyviin erimielisyyksiin.

Norwegianin pohjoismaalaisen tytäryhtiön lentäjät eivät suostu uuteen sopimukseen, jota he pitävät työehtojaan heikentävänä.

Lakko vaikuttaa erityisesti Norjan, Ruotsin ja Tanskan lentoliikenteeseen. Kaikki Norwegianin Norjan sisäiset lennot oli torstaina peruttu. Lisäksi Ruotsissa sekä Tanskassa suurinta osaa maiden sisäisistä lennoista ei lennetty.

Suomen-lennoista sen sijaan toteutui suurin osa. Helsingistä peruttiin neljä lähtevää ja neljä saapuvaa Norwegianin lentoa.

Norwegianin lentäjien lakko on vaikuttanut jo yli 100 000 ihmisen matkoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat