Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sukupuolten palkkaero näkyy myös esimiehillä

Ammattiliitto Pron tekemän selvityksen mukaan eriytyminen alkaa jo uran alussa

Talous
 

Yksityisen sektorin toimihenkilöitä edustava ammattiliitto Pro on tehnyt jäsenkunnassaan selvityksen josta selviää, että sen jäsenistä miehet ovat monin verroin naisia useammin esimiesasemassa.

Miehet myös ansaitsevat keskimäärin paremmin ja esimiestehtävissä olevien miesten keskipalkka on esimiehenä toimivia naisia parempi.

"Prolaisista naisista seitsemän sadasta oli esimiesasemassa eli työskenteli esinaisina vuonna 2014, miehistä esimiehinä työskenteli 35 prosenttia. Prolaiset naiset tienasivat vuonna 2014 keskimäärin 2 760 euroa ja miehet 3 430 euroa. Esinaisten keskiarvopalkka oli 3 200 euroa ja esimiesten 3 650 euroa", Pro kertoo perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Ammattiliitto Pron tutkimus kattaa vuodet 2008–2014.

"Kun palkasta vakioidaan vaikuttavat taustatekijät, työn luonne ja työhön käytetty tuntimäärä, jäljelle jää kahdeksan prosentin selittämätön, vain sukupuolesta johtuva palkkaero. Tämä ero on pysynyt tarkasteluaikana ennallaan. Sama selittämätön ero löytyy myös esinaisten ja esimiesten palkkojen väliltä."

Palkkaerot esimiesasemassa olevien miesten ja naisten välille syntyvät selvityksen mukaan jo uran alussa ja ovat suurimmillaan uran loppuvaiheessa.

Keskimäärin esimiesasemassa olevat naiset saavuttivat huipputulonsa noin 50 vuoden iässä, esimiehet kolme vuotta aikaisemmin.

Prolaiset naiset sijoittuvat asiantuntijoiksi ja assistenteiksi miehiä useammin, kerrotaan tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat