Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luomu ei erottunut HS:n sokkotestissä

Talous
 
Helsingin Sanomat

Makueroja oli lähes mahdotonta havaita, kun HS:n kutsuma kolmihenkinen raati maisteli luomubroileria ja tavanomaisesti tuotettuja broilereita sokkotestissä. Kukaan kolmesta testaajasta ei erottanut luomua muista maultaan tai rakenteeltaan.

"Erot olivat olemattomia", tiivisti Helsingin yliopiston tutkija, elintarviketieteen tohtori Kaisa Immonen.

"Luomubroilerin kasvatusaika ei ole kovin paljon pidempi kuin tavanomaisen, joten oli vaikeaa odottaa maussakaan eroja."

Muut testaajat olivat Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annika Marniemi ja HS:n Kuukausiliitteen toimittaja, ravintolakriitikko Jouni K. Kemppainen.

"Syöminen on kokonaisuus. Jos minulla on parempi mieli syödessäni luomua, minulla on parempi mieli syödessäni luomua", Kemppainen kommentoi.

Luomunokka-broilerinrinnan lisäksi testissä mukana olleet merkit olivat Pirkka, Kariniemi ja Naapurin maalaiskana. Kaikista maisteltiin rintafilettä, jonka ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho oli valmistanut voissa paistamalla.

Marniemen ja Kemppaisen mielestä maultaan hieman yli muiden nousi Pirkka, jonka kilohinta oli testissä mukana olleista halvin. Luomubroileri on sitä yli kaksi kertaa kalliimpaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat