Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turismi Kuubaan kasvussa USA:n ja Kuuban sovun jälkeen

Talous
 
AFP–HS

Yhdysvaltojen ja Kuuban joulukuussa tekemä sopimus suhteiden asteittaisesta normalisoimisesta on lisännyt huomattavasti turismia Kuubassa.

Tammikuussa Kuubassa kävi matkailijoita 16 prosenttia enemmän kuin vuosi aikaisemmin, ilmoitti Kuuban matkailuvirasto maanantaina.

Etenkin kanadalaiset ovat lisänneet matkailuaan Kuubaan. Kuubassa kävi tammikuussa 371 160 ihmistä, joista lähes puolet oli kanadalaisia. Kanadalaisten määrä lisääntyi 15,5 prosenttia. Kanadasta voi matkustaa varsin vapaasti Kuubaan toisin kuin Yhdysvalloista.

Yhdysvaltalaisten vierailut Kuubaan ovat myös lisääntyneet merkittävästi, vaikka matkustusta edelleen rajoitetaan merkittävästi.

Tammikuussa Kuubassa kävi 75 435 yhdysvaltalaista, kun vuosi sitten samaan aikaan maassa kävi 66 195 Yhdysvaltojen kansalaista.

Myös saksalaisten, brittien, ranskalaisten ja italialaisten halu matkustaa Kuubaan piristyi sen jälkeen, kun julkisuuteen levisi tieto siitä, että amerikkalaisten matkustus Kuubaan saattaa helpottua. Yksi syy turismin piristymiseen saattaa olla se, että ihmiset haluavat käydä maassa ennen kuin turismi muuttaa varsin suljetun ja köyhän kommunistimaan olemuksen. Turismi on kuubalaisten toiseksi merkittävin tulonlähde.

Yhdysvaltojen ja Kuuban välit ovat olleet jäässä vuodesta 1961.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat