Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple esitteli älykellonsa

Halvimman mallin hinnaksi tulee noin 350 euroa

Talous
 
Robert Galbraith Reuters
Applen toimitusjohtaja Tim Cook kehui älykelloa Yhdysvaltojen San Franciscossa maanantaina.
Applen toimitusjohtaja Tim Cook kehui älykelloa Yhdysvaltojen San Franciscossa maanantaina. Kuva: Robert Galbraith Reuters

Elektroniikkajätti Apple julkisti uuden Apple Watch -älykellonsa maanantai-iltana Suomen aikaa.

Apple on varjellut kelloaan tarkasti, eikä sen ominaisuuksista ole ennen tätä kerrottu julkisuuteen paljoakaan.

San Franciscossa pidetyssä tilaisuudessa yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili "lanseerattavan tuotteen määrittävän uudelleen sen, miten ihmiset suhtautuvat kelloihin".

Cookin mukaan Apple Watch tarkkailee käyttäjänsä liikkeitä ja sykettä. Apple siis uskoo ensiostajien löytyvän erityisesti liikuntaharrastajien ja kuntoilijoiden keskuudesta, koska kellossa on runsaasti aktiivirannekkeen ominaisuuksia.

Kellon akulle Apple lupaa normaalikäytössä noin 18 tunnin kestoa.

Älykelloon tulee myös langaton yhteys iPhoneen. Kellolla voi soittaa ja ottaa vastaan viestejä. Kellon luvataan myös pystyvän vastaanottamaan mitä tahansa iPhoneen saapuvia sosiaalisen median notifikaatioita eli uutisilmoituksia ja suodattamaan niistä käyttäjälle oleellisimmat älykellon näytölle.

Kellon niin sanotun urheilumallin hinnaksi Apple kertoo halvimmillaan 349 dollaria (335 euroa) ja suuremmalla näytöllä varustettuna 399 dollaria (383 euroa).

Perusmallin hinnan kerrotaan taas vaihtelevan noin 500–1 000 euron välillä.

Tuotteesta on kuitenkin saatavilla myös huomattavasti kalliimpia versioita, joista kalleimpien hinnat liikkuvat yli 10 000 eurossa.

Markkinoille kello saapuu 24. huhtikuuta, jolloin sitä luvataan kauppoihin ainakin Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Kiinassa.

Analyytikkojen ensimmäiset arviot olivat suhteellisen myötämielisiä. Applen älykellon eduksi laskettiin sovellutusten ja applikaatioiden laaja määrä, joka saattaa erottaa tuotteen sen lukuisista kilpailijoista. Markkinatutkimusyhtiö CCS kuitenkin kyseenalaisti välittömästi julkistustilaisuuden jälkeen, miten Apple saavuttaa kellolleen pitkäkestoisen ja uskollisen asiakaskunnan tavallisista kuluttajista.

Lanseerauksen onnistumisella on Applelle valtava merkitys. Kyseessä on ensimmäinen toimitusjohtaja Tim Cookin ilman edesmennyttä Steve Jobsia lanseeraama kokonaan uusi tuote.

Yhtiö julkisti tilaisuudessa myös aiempaa ohuemman ja kevyemmän MacBook-tietokoneen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat