Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP:n historiallinen rahapoliittinen elvytys

Talous
 

1 Euroalueen keskuspankit ostavat markkinoilta eurovaltioiden joukkolainoja noin 50 miljardin euron arvosta kuukausittain syyskuun loppuun 2016 saakka*. Joukkolainoja myyvät liikepankit ja muut sijoittajat, jotka ovat joukkolainoihin sijoittaneet.

2 Tavoitteena on lisätä rahan tarjontaa ja kannustaa liikepankkeja antamaan entistä enemmän ja pienemmillä koroilla lainaa yrityksille ja kotitalouksille.

3 Jos liikepankit lisäävät lainanantoaan, inflaatiovauhti kiihtyy rahan määrän lisääntyessä ja laaja-alaisen deflaatiokierteen vaara poistuu ajan mittaan.

4 Lainanannon lisääntyminen voi jouduttaa uusia investointeja, jotka ovat elintärkeitä eurovaltioiden hauraan talouskasvun vahvistamiseksi.

5 Eurovaltioiden joukkolainojen kysynnän lisääntyminen aiheuttaa sen, että korkotaso laskee entisestään. Saavuttaakseen tuottotavoitteensa sijoittajat siirtävät pääomiaan pois euromääräisistä arvopapereista, jolloin euron arvo heikkenee valuutan kysynnän vähetessä.

6 Euron heikkenemisen suhteessa dollariin pitäisi lisätä eurovaltioiden vientiyritysten kustannuskilpailukykyä kansainvälisessä kaupankäynnissä. 

*) Perustuu Commerzbankin arvioon, jonka mukaan eurovaltioiden joukkolainoja ostetaan yhteensä 950 miljardin euron arvosta syyskuun 2016 loppuun mennessä. EKP ei ole kertonut täsmällisesti, kuinka paljon se aikoo ostaa eurovaltioiden joukkolainoja. Niiden lisäksi EKP ostaa markkinoilta yksityisten omaisuusvakuudellisia joukkolainoja ja katettuja joukkolainoja.
 

Lähde: Euroopan keskuspankki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat