Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotimaisen oluen ja limonadin myynti hyytyi

Talous
 

Suomalaisen oluen, siiderin ja virvoitusjuomien myynti laski viime vuonna.

Panimoliitto kertoi keskiviikkona jäsenyritystensä myyneen viime vuonna 774,5 miljoonaa litraa panimojuomia. Määrä on 1,7 prosenttia edellistä vuotta vähemmän. Tilastoon on laskettu panimoliiton jäsenyritysten oluen, siiderin, long drink -juomien, kivennäisvesien ja virvoitusjuomien myynti.

Eniten laski virvoitusjuomien myynti, kaikkiaan 3,1 prosenttia. Seuraavaksi eniten väheni oluen (–2,1 prosenttia) ja siiderin (–1,5 prosenttia) myynti. Kivennäisvesien myynti kasvoi 5,3 prosenttia.

Panimoteollisuus syyttää myynnin heikkenemisestä Viron viinarallin kiihtymistä. Oluen matkustajatuonti lisääntyi viime vuoden elokuuta edeltävän 12 kuukauden aikana 5,4 prosenttia ja siiderien tuonti 15,1 prosenttia.

"Meidän viisinkertainen olutveromme Viroon nähden on aivan liikaa", sanoi Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa tiedotteessa.

Suomen olutvero on 1,51 euroa litralta laskettuna 4,7 prosenttia alkoholia sisältävälle oluelle. Virossa vastaava vero on 0,34 euroa litralta.

Panimoliiton mukaan yksityinen matkustajatuonti on jo suurempaa kuin koko Suomen alkoholin ravintolamyynti. Panimoteollisuudesta on hävinnyt kolmannes työpaikoista 2002 jälkeen.

Panimoliiton jäseniä ovat Captol Invest, Hartwall, Nokian Panimo, Olvi, Red Bull, Saimaan juomatehdas ja Sinebrychoff. Myyntitilasto ei sisällä liiton ulkopuolisten toimijoiden myyntilukuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat