Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen on Thaimaassa köyhempi kuin vuosi sitten

Talous
 

Euron heikkeneminen tuntuu myös matkailijan kukkarossa. Matkustaminen euroalueen ulkopuolella kallistuu etenkin Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Monet talvilomakohteet ovat muualla kuin euroalueella. Esimerkiksi Thaimaan bahteja sai vuosi sitten eurolla vielä 45, keskiviikkona enää 35. Suomalainen lomailija on siis Thaimaassa huomattavasti köyhempi kuin vielä vuosi sitten.

Suomen suurimman matkanjärjestäjän Finnmatkojen mukaan valuuttakurssimuutokset eivät kuitenkaan vaikuta enää ensi talven pakettimatkojen hinnoitteluun. Matkat on hinnoiteltu jo joulukuussa, kun ensimmäisten kohteiden myynti alkoi.

"Yksittäiset, lyhytaikaiset valuuttakurssien heilahdukset eivät näy matkojen hinnoissa", Finnmatkoilta kerrotaan.

Matkanjärjestäjä on suojannut niin lentojen kuin hotellien hinnat kiinteillä sopimuksilla. Toisaalta tämä tarkoittaa, että esimerkiksi lentopetrolin hinnan halpeneminen ei myöskään ole laskenut matkojen hintoja.

Euron heikkenemisen takia myös ostokset verkkokaupoista kallistuvat, jos kauppa tehdään dollareissa.

Ulkomailla matkustaessa ja verkkokaupoista ostettaessa kuluttajan kannattaa nyt olla tarkkaavainen luottokorttimaksujen kanssa. Kaupat ehdottavat usein maksujen muuttamista euroiksi jo ostovaiheessa, jolloin vaihtokurssi on yleensä myyjälle edullinen ja kuluttajalle epäedullinen. Luottokorttimaksu kannattaa aina hyväksyä paikallisessa valuutassa, koska luottokorttiyhtiöt muuttavat ulkomaan ostokset verraten hyvällä vaihtokurssilla euroiksi.

Valuutan vaihtaminen valuutanvaihtopisteissä ei myöskään ole aina järkevää, koska niissä kurssit ovat yleensä huonoja. Useimmiten on järkevämpää nostaa käteistä automaatista, vaikka luottokorttiyhtiöt ottavat nostoista pienen palkkion. Automaatista käteistä nostettaessa kuluttaja hyötyy luottokorttiyhtiöiden verraten hyvistä vaihtokursseista.

Euron heikkeneminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että kaikkien yhdysvaltalaisten yhtiöiden Suomessa myymät tuotteet kallistuisivat. Monet yhtiöt valmistavat tai valmistuttavat tuotteensa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Muutoksia kuluttajahintoihin ei myöskään tehdä nopeasti, koska tuotteet ovat jo Euroopassa olevissa varastoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat