Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paljon riippuu purkuputkesta

Talous
 
Helsingin Sanomat

Sopimus Talvivaaran kaivostoiminnan myynnistä voi kaatua, ellei kaivos saa lupaa laskea vesiä niin sanottua purkuputkea pitkin 20 kilometrin päässä kaivoksesta sijaitsevaan Nuasjärveen.

Purkuputki valmistuisi syksyllä.

Kun lumet pian Kainuussakin alkavat sulaa, kaivoksen kaikki varastoaltaat uhkaavat täyttyä. Ensi hätään kaivos on hakenut kevääksi lupaa laskea puhdistettuja jätevesiä kaivoksen lähiympäristöön enemmän kuin nykyiset lupaehdot sallivat.

Talvivaaran ympäristöluvan haitta-ainerajat ovat nimittäin täyttymässä. Sulfaattikiintiöiden arvioidaan täyttyvän huhtikuun alussa. Se tarkoittaisin juoksutusten loppumista juuri, kun lumet sulavat. Lunta on tänä vuonna paljon ja se on hyvin vetistä.

Kaivoksen vesiongelmat kärjistyivät kaksi vuotta sitten, kun runsaat sateet aiheuttivat kipsisakka-altaassa vuodon. Sen jälkeen kaivos on varastoinut vesiä muun muassa avolouhokseen, josta ei vesien takia ole voitu enää louhia uutta malmia.

Korjaus 13.3. klo 23.30: Jutun aiemmassa versiossa luki virheellisesti, että fosfaattikiintiöt olisivat täyttymässä huhtikuun alussa. Kyseessä ovat kuitenkin sulfaattikiintiöt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat