Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakkeilla tuskin on enää arvoa

Pörssiyhtiö saattaa vielä pyrkiä omistajaksi kaivostoimintaan

Talous
 

Torstaina julkistettu esisopimus Talvivaaran kaivostoiminnan myynnistä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että pörssiyhtiö Talvivaaran osakkeet ovat ja pysyvät arvottomina. Aivan varmaa se ei kuitenkaan ole.

"Piensijoittajan näkökulmasta ensireaktio on pettymys. Mutta pitää muistaa, että emoyhtiön tilanne on vielä auki. Toivomme, että emoyhtiöllä olisi vielä jonkinlainen rooli tässä uudessa yhtiössä", Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen sanoo.

Pörssiyhtiö omistaa Talvivaaran kaivostoimintaa pyörittäneestä Talvivaara Sotkamosta 86 prosenttia. Talvivaara Sotkamo haettiin konkurssiin viime marraskuussa. Tällä hetkellä pörssiyhtiön todellinen arvo on negatiivinen, koska yhtiöllä on suuria vastuita mutta ei juurikaan varoja. Kaksi viikkoa sitten yhtiön kassassa oli rahaa 4,8 miljoonaa euroa. Yhtiö saa jonkinlaisia tuloja myymällä konkurssipesälle omistamansa laboratorion ja kalkkitehtaan palveluja.

Valtion pörssiomistuksia hallinnoiva Solidium on pörssiyhtiön suurin omistaja 15 prosentin osuudella. Noin 60 prosenttia Talvivaaran osakkeista on kotitalouksilla.

Pörssiyhtiö jättää perjantaina Espoon käräjäoikeuteen suunnitelman yrityssaneerauksen etenemisestä. Saneerauksen selvittäjänä toimivan asianajaja Pekka Jaatisen mukaan yhtiö pyrkii edelleen "jonkinlaiseen osapuoliasemaan" kaivostoiminnassa.

Voi olla, että pörssiyhtiö pyrkii saamaan omistusosuuden uudesta yhtiöstä. Se edellyttäisi, että joku sen velkojista olisi valmis sijoittamaan vielä lisää Talvivaaran epävarmaan tulevaisuuteen.

Rahoituskuvioita on riittänyt. Keväällä 2013 yhtiö järjesti 260 miljoonan euron osakeannin, johon monet piensijoittajat osallistuivat. Pian rahat taas loppuivat.

"Yhtiön tiedotuslinjaa on minusta ihan perusteltua kritisoida. Tuntuu erikoiselta, että tilanne muuttui niin nopeasti. Eikö johto ollut tai ei halunnut olla oikeasti perillä tilanteesta?" Lahtinen kysyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat