Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaaran omistus eristettiin liiketoiminnasta

Talous
 
Helsingin Sanomat

Talvivaaran kaivos järjestettiin yrityksenä niin, että varsinainen kaivostoiminta on erillisessä yhtiössä Talvivaara Sotkamossa, jonka pörssiyhtiö Talvivaara suurimmaksi osaksi omisti.

Kun kaivoksen rahat loppuivat viime syksynä, Talvivaara Sotkamo haettiin marraskuun alussa konkurssiin. Valtio otti vastuun konkurssipesän selvittämisestä ja kaivoksen toiminnan jatkamisesta. Ympäristöään saastuttavaa kaivosta ei voi noin vain sulkea.

Konkurssin yhteydessä pörssiyhtiö Talvivaaran omistus Talvivaara Sotkamossa mitätöitiin. Talvivaaran osakkeenomistajilla ei siis ole enää mitään omistusta itse kaivostoiminnassa.

Pörssiyhtiö Talvivaara omistaa yhä kaivosalueella toimivan kalkkilaitoksen ja laboratorion ja osa kaivoksen asiantuntijoista on pörssiyhtiön palveluksessa. Talvivaara Sotkamo on ostanut näiden palveluita pörssiyhtiöltä. Muuta liiketoimintaa pörssiyhtiöllä ei ole. Velkoja sillä on noin puoli miljardia euroa. Kassassa on rahaa noin viisi miljoonaa euroa. Pörssiyhtiön suurimmat kulut ovat tällä hetkellä 45 työntekijän palkat ja yrityssaneerausta vetävän asianajaja Pekka Jaatisen kulut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat