Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkokauppajättien kilpailu kiristyy

Kiinalainen Alibaba värvää väkeä amerikkalaiskilpailijoiltaan

Talous
 

Kiinalainen verkkokauppayhtiö Alibaba yrittää vaivihkaa vallata markkinoita yhdysvaltalaisilta kilpailijoiltaan. Kauppajätti on luonnollisesti kiinnostunut muiden yritysten asiakkaista – mutta ensin Alibaba yrittää värvätä kilpailijoiden työntekijöitä.

Alibaba on alkanut uutistoimisto Reutersin mukaan palkata verkkokauppa Amazonin ja teknologiayhtiö Microsoftin henkilöstöä Seattlessa Yhdysvalloissa. Alibaba kehittää Yhdysvalloissa yhtiön pilvipalveluita.

Alibaban toiminta Yhdysvalloissa on edelleen vähäistä. Yrityksellä on Reutersin mukaan maassa vajaat 300 työntekijää.

Uutinen värväyksestä on silti merkki siitä, että verkkokaupan kahden jätin kilpailu alkaa kiristyä. Alibaba ja Amazon muovaavat eturintamassa nopeasti kehittyvää verkkokauppaa.

Tähän mennessä yritykset ovat toimineet pitkälti erillisillä markkinoilla: Alibaba ei ole juuri näkynyt kuluttajille Yhdysvalloissa, ja Amazonin liiketoiminta Kiinassa on ollut vähäistä.

Tänä vuonna Alibaba on alkanut Reutersin mukaan toden teolla houkutella yhdysvaltalaisia yrityksiä myymään tavaraa Alibaban kautta Kiinan kasvavalle keskiluokalle. Alibaba ei itse myy kaupoissaan tuotteita, kun taas Amazonin myynnistä suurin osa on yhtiön omaa myyntiä. Alibaballa on useita verkkokauppoja, joissa miljoonat kauppiaat myyvät tavaraa.

Amazon on laajentunut nopeasti Yhdysvalloissa, mutta muualla kasvu on ollut hitaampaa. Yhtiön ulkomailta saamien tulojen osuus pieneni uutistoimisto Bloombergin mukaan viidessä vuodessa kymmenellä prosenttiyksiköllä 38 prosenttiin.

Kiinaan Amazon yrittää nyt mennä Alibaban avulla. Amazon on avannut Alibaban Tmall.com-verkkokauppaan oman osastonsa. Kiinalaisyhtiö pyrkii laajentumaan myös uusille alueille. Se aikoo lehtitietojen mukaan sijoittaa noin 190 miljoonaa euroa kuvanlähetyssovellus Snapchatiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat