Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka rikkoo taas lainasopimusta

Maa aikoo käyttää omaisuuden myyntitulot sosiaalimenoihin

Talous
 

Kreikka aikoo käyttää valtion omaisuuden myynnistä saatavat tulot sosiaalitukiin eikä velanmaksuun niin kuin kansainvälisten velkojien kanssa on sovittu. Uutistoimisto Reutersin mukaan hallitus aikoo esittää lakia, joka muuttaisi valtionomaisuuden yksityistämistä hoitavan viraston sijoitusrahastoksi. Rahasto käyttäisi tuottonsa sosiaalimenoihin.

Kreikan tukilainojen myöntäjät, EU, Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Euroopan keskuspankki (EKP) ovat edellyttäneet, että Kreikka käyttää omaisuuden myyntitulot velkojensa lyhentämiseen.

"Luomme uuden valtiollisen sijoitusrahaston ja tuotot käytetään hallituksen sosiaalipolitiikan ja sosiaaliturvan rahoittamiseen", varavaltiovarainministeri Nadia Valavani sanoi Reutersin mukaan.

Kreikan vaalit voittaneen Syriza-puolueen poliittiseen ohjelmaan kuului omaisuuden yksityistämisohjelman peruminen. Neuvotteluissa kansainvälisen lainaohjelmansa jatkosta uusi hallitus kuitenkin myöntyi jatkamaan yksityistämistä. Uusin käänne ei ole tuon sopimuksen mukainen.

Kreikan pitäisi saada lainoittajiltaan uusi 7,2 miljardin lainaerä vielä tämän kevään aikana, mutta neuvottelut lainan ehdoista eivät ole sujuneet hyvin. Viikko sitten Kreikka suututti Saksan vaatimalla, että Saksa korvaisi Kreikalle natsien toisen maailmansodan aikana tekemiä julmuuksia.

Neljä vuotta sitten käynnistetty valtion omaisuuden yksityistämisohjelma on tuottanut toistaiseksi vasta kolme miljardia euroa tuloja.

Omaisuuden myyminen järkevään hintaan on ollut hankalaa, koska kaikkien omaisuuserien hinnat ovat romahtaneet maan talouskriisin aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat