Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö esittää kaikille nopeampia verkkoyhteyksiä

Talous
 

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää laajakaistan yleispalvelunopeuden kaksinkertaistamista kahteen megabittiin sekunnissa marraskuun alusta lähtien.

Ministeriön mukaan pitkän aikavälin tavoite on kasvattaa tiedonsiirron nopeus kymmeneen megabittiin sekunnissa vuoteen 2021 mennessä.

Yleispalveluyritykseksi nimetyn teleoperaattorin on nykyisin pystyttävä tarjoamaan jokaiseen vakinaiseen asuntoon ja yrityksen pysyvään toimipaikkaan vähintään yhden megabitin yhteys. Tietoyhteiskuntakaaren mukaan alueelle nimetään yleispalveluyritys, jos kohtuuhintaista ja laadukasta internetyhteyttä ei voida muulla tavoin taata.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd) pyysi lokakuussa 2014 Viestintävirastoa selvittämään yleispalvelun markkinatilannetta ja kansalaisilla käytössä olevia nopeuksia. Ministeriön mukaan tarkoituksena oli saada tieto, vastaako nykyinen yhden megabitin yleispalvelunopeus kansalaisten tarpeita.

Selvityksen perusteella ilmeni ministeriön mukaan, että yleisesti käytössä olevat verkon yhteysnopeudet ovat parantuneet teknisen kehityksen, käyttöön otettujen uusien taajuusalueiden ja langattomien yhteyksien myötä.

"Kohtuuhintainen ja riittävän nopea verkkoyhteys on jokaisen suomalaisen perusoikeus, ja selvityksen perusteella voi todeta, että yleispalvelunopeuden kunnianhimoiselle nostolle on selkeä tilaus", sanoi opetus- ja viestintäministeri Kiuru tiedotteessa.

Yleispalvelunopeuden parantamisella kiinnitettäisiin huomio myös sen laatuun. Nopeuden tasaisuus varmistettaisiin määrittelemällä vähimmäisnopeus vuorokauden ja neljän tunnin seurantajaksoilla.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt internetyhteyksien yleispalvelun nopeuden parantamista koskevan asetuksen lausunnoille.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto pitää ministeriön tavoitetta vaikeana toteuttaa etenkin maantieteellisesti hankalissa paikoissa. Etujärjestön mukaan yleispalvelunopeuden kasvattaminen kymmeneen megabittiin sekunnissa edellyttäisi, että 700 megahertsin taajuusalue otettaisiin täysimääräisesti ja nopeasti matkaviestinkäyttöön. Matalilla taajuusalueilla kattava verkko voidaan rakentaa pienemmillä kustannuksilla.

Matalilla taajuusalueilla matkapuhelinverkon signaali kulkee pidemmän matkan puhelimesta tukiasemaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat