Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen peliyritys keskittyy älykelloihin

Applen ja Googlen älykellot lisäävät kiinnostusta

Talous
 
Seppo Samuli Lehtikuva
Aki Järvilehto
Aki Järvilehto Kuva: Seppo Samuli Lehtikuva

Suomalaiset peliyrittäjät ovat laatineet koko joukon menestyspelejä älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin. Nyt he ottavat ensiaskeleita saadakseen haltuunsa uuden pelilaitteen.

Suomalaiset kokeneet pelintekijät Aki Järvilehto, Mika Tammenkoski ja Markus Tuppurainen perustivat joulukuussa Everywear Games -yrityksen, joka tekee pelejä älykelloihin.

"Rovion Angry Birds oli älypuhelinpelien kansikuvapoika ja Supercellin Clash of Clans määritti suurelta osin sen, millaisia pelejä tableteille tehdään. Me taas haluamme määritellä älykellojen pelikokemuksen samalla tavoin", toimitusjohtaja Järvilehto sanoo.

Älykellot herättävät nyt suurta kiinnostusta, koska elektroniikkayhtiö Apple tuo markkinoille huhtikuussa oman Apple Watch -tuotteensa. Järvilehto ei kommentoi, mille laitteille Everywear Games laatii pelejä, mutta Applen kellosta tullee merkittävä pelialusta yritykselle.

Nyt markkinoilla olevien älykellojen suosituimpia käyttöjärjestelmiä on Googlen Androidin rannekelloon sovitettu versio Android Wear. Sille on tehty jo pelejäkin.

Useimmat niistä ovat pienehköjä ja yksinkertaisia toimintapelejä.

Everywear Gamesin pelit ovat Järvilehdon mukaan jotain hienompaa. Hän nimittää niitä massaviihteeksi.

"Haluamme olla ensimmäinen pelintekijä, joka tekee kelloille räätälöityjä kunnianhimoisia pelikokemuksia, jotka pitävät pelaajan otteessaan viikkoja tai kuukausia."

Suomalaisista peliyrityksistä myös joogapelejä ja liikuntasovelluksia kehittävä Gajatri Studios suunnittelee käyttävänsä älykelloja pian tuotteissaan. Suunnitelmissa on hyödyntää ainakin Android-älykellojen sensorien välittämää dataa käyttäjien sydämensykkeestä.

Suomalaiset pelintekijät seuraavat silmä kovana, miten ensimmäiset älykellopelit menestyvät, sanoo pelialaa seuraavan Neogames-yhdistyksen johtaja Koopee Hiltunen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat