Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP osti eurovaltioiden joukkolainoja 26 miljardilla

Keskuspankki pyrkii estämään deflaatiokierrettä

Talous
 

Euroopan keskuspankki (EKP) ilmoitti maanantaina, että se on ostanut eurovaltioiden joukkolainoja viime perjantaihin mennessä 26,3 miljardilla eurolla.

Joukkolainojen ostot aloitettiin maanantaina 9. maaliskuussa.

Eurojärjestelmä ostaa eurovaltioiden ja EU:n rahoituslaitosten joukkolainoja sekä yksityisten omaisuusvakuudellisia arvopapereita ja katettuja joukkolainoja markkinoilta yhteensä noin 60 miljardilla eurolla kuukaudessa syyskuun 2016 loppuun saakka.

Eurojärjestelmän muodostuu Euroopan keskuspankista ja eurovaltioiden kansallisista keskuspankeista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan EKP:n pääjohtaja Mario Draghi ilmoitti maanantaina Euroopan parlamentissa, että 60 miljardin euron tavoite saavutetaan maaliskuussa.

Ostamalla markkinoilta eurovaltioiden joukkolainoja ja muita arvopapereita markkinoilta EKP lisää rahan tarjontaa estääkseen laajamittaisen deflaatiokierteen vaaraa ja vahvistaakseen osaltaan euroalueen haurasta talouskasvua.

Rahan määrän lisääntyminen kiihdyttää inflaatiota eli hintatason yleistä nousua. Deflaatio on inflaation vastakohta eli se tarkoittaa hintatason halpenemista.

Varsinaisessa deflaatiokierteessä kuluttajat ja yritykset lykkäävät investointejaan uskoessaan hintojen halpenevan tulevaisuudessa lisää.

Seurauksena on taloudellisen toimeliaisuuden seisahtuminen ja velkojen reaaliarvon kasvaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat