Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teolliseen internetiin haettiin pareja

Isot ja pienet tietotekniikan osaajat kohtasivat Kesärannassa ja pohtivat palvelujen muutosta

Talous
 

"Tämä oli kuin teollisen internetin Tinder", vitsaili pääministeri Alexander Stubb (kok) virka-asunnossaan Kesärannassa tiistaina iltapäivällä.

Paikalla olleet 30–40 henkilöä hörähtivät tyytyväisinä.

Kuulijat olivat suurten yritysten ja valtionhallinnon ja kaupunkien johtajia ja nuoria start-up-yrittäjiä, jotka Stubb oli kutsunut keskustelemaan keskenään.

Neljässä ryhmässä puhuttiin puolentoista tunnin ajan teollisen internetin haasteista ja mahdollisuuksista.

Stubbin mukaan tilaisuuden tarkoituksena on verkottaa start-up-yhtiön ja suurten instituutioiden väkeä toisiinsa samalla lailla kuin kumppanihaussa käytettävässä amerikkalaisessa Tinder-palvelussa.

Tarkoituksena oli miettiä yhdessä sitä, miten tietotekniikka ja erityisesti teollinen internet muuttuu ja miten se muuttaa suomalaisyritysten tapaa myydä palveluitaan.

Stubb kertoi medialle saaneensa ideansa tapaamiseen marraskuussa 2014, kun hän isännöi yhdeksän pääministerin Northern Future Forum -kokousta Helsingissä.

Siellä Britannian pääministeri David Cameron oli kertonut muille pääministereille järjestävänsä virka-asunnossaan Downing Street 10:ssä tilaisuuksia, joissa lupaavat yrittäjät esittelevät ideoitaan suuryhtiöille.

"Hei, tossahan on todella hyvä idea", Stubb kertoi keksineensä tuolloin.

Neljässä työryhmässä oltiin varsin yksimielisiä siitä, että automatisointi ja se, että koneet keskustelevat tulevaisuudessa yhä enemmän keskenään, muuttaa paljon suomalaisten yritysten toimintaa ja tarjoaa samalla suomalaisille hyvän mahdollisuuden ottaa osansa siitä.

Nosturivalmistaja Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi työryhmänsä pohtineen, että Suomen teollisuudelle voi olla syntymässä teollisen internetin ja automatisoinnin kautta ainutlaatuinen mahdollisuus, kunhan teollisuusyritysten ja pienempien yritysten ekosysteemi saadaan syntymään.

"Teollinen internet lentää tai kaatuu tietoturvan myötä", Lundmark muistutti korostaen tiedon suojauksen merkitystä.

Wärtsilän varatoimitusjohtaja Jaakko Eskola kertoi, miten internet on jo muuttanut Wärtsilän huoltotöitä.

Esimerkiksi laivoihin ei lähetetä enää huippukorjaajaa vaan huoltomies, joka menee kiikarit silmillään rikkoutuneen osan luokse.

Huoltomiehen välittämän kamerakuvan avulla asia ratkaistaan huoltokeskuksessa Vaasassa. Huoltomies saa ohjeet reaaliajassa Vaasan komentokeskuksesta, Eskola selitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat