Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elintarvikejätit Heinz ja Kraft yhdistyvät

Suursijoittaja Warren Buffetin yhtiö rahoittaa liittoutumista

Talous
 

Suuret elintarvikeyhtiöt Heinz ja Kraft Foods yhdistyvät. Tuloksena on maailman viidenneksi suurin ruokaan ja juomiin keskittyvä yhtiö, Heinz kertoo verkkosivuillaan.

Uuden yhtiön nimeksi tulee Kraft Heinz ja vuotuiseksi liikevaihdoksi arviolta 28 miljardia Yhdysvaltain dollaria eli yli 25 miljardia euroa. Heinzin omistajat saavat uudesta yhtiöstä 51 prosenttia ja Kraftin omistajat 49 prosenttia. Kraftin osakkeenomistajat saavat 16,50 dollarin lisäosingon kutakin osaketta kohti.

Lisäosinkojen summa on yli neljännes Kraftin tiistaisesta pörssiarvosta, 10 miljardia dollaria. Sen maksavat sijoitusyhtiö 3G Capital ja kuuluisan sijoittajan Warren Buffetin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway. Ne ostivat Heinzin vuoden 2013 kesällä.

Yhdistyminen tuo mittavat synergiaedut ja edistää uuden yhtiön kasvua maailmanlaajuisesti, Heinz kertoo tiedotteessaan. Kraftin ja Heinzin tuotevalikoimien katsotaan täydentävän toisiaan.

Heinz tunnetaan erityisesti ketsupista mutta sen tuotteisiin kuuluvat myös muun muassa kastikkeet ja keitot. Kraft on yksi suurimmista ruokien ja juomien valmistajista Pohjois-Amerikassa.

Illalla Suomen aikaa Kraftin osakkeen hinta oli noussut yli 35 prosenttia edellisestä pörssipäivästä.

Buffet kehui tiedotteessa, että kahden maailmanluokan yhtiön yhdistämisessä saadaan lisättyä osakkeenomistajien omistusten arvoa. Hän sanoi olevansa innoissaan siitä, mitä kaikkea uudella yhtiöllä on mahdollisuus saavuttaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan yhdistyminen avaa mahdollisuuksia muun muassa siihen, että Kraftin Pohjois-Amerikassa tunnettuja tuotteita voidaan kaupata Heinzin kautta laajasti muualla maailmassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat