Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Pankin ennusteen mukaan maailmantalous vahvistuu

Talous
 

Suomen Pankki ennustaa maailmantalouden kokonaistuotannon kasvuvauhdin kiihtyvän vaiheittain vuoteen 2017 mennessä 3,7 prosenttiin. Viime vuonna maailmantalous kasvoi 3,1 prosenttia.

Keskeinen syy talouskasvun voimistumiseen on raakaöljyn halpeneminen ja pitkien korkojen asettuminen epätavallisen matalalle tasolle. Raakaöljyn halpenemisella on myös varjopuolensa.

Epävarmuus raaka-ainemarkkinoilla on lisääntynyt ja suurten öljynviejävaltioiden tulot ovat supistuneet. Suomen Pankin mukaan Venäjän kokonaistuotanto supistuu tänä vuonna yli neljä prosenttia, jos öljyn hinta pysyy nykyisellä tasollaan.

Maaliskuussa raakaöljyn Brent-viitelaadun hinta on vaihdellut 50–60 dollarin välillä barrelia kohti. Viime kesänä barreli Brent-viitelaadun raakaöljyä maksoi enimmillään yli 110 dollaria barrelilta.

Barreli on öljykaupan mittayksikkö. Sen tilavuus on 159 litraa.

Maailman suurimman kansantalouden Yhdysvaltojen kokonaistuotannon Suomen Pankki ennustaa kasvavan tänä ja ensi vuonna noin kolmen prosentin vauhtia.

Suomen Pankin mukaan talous kehittyy yhä eri vauhtia kehittyneissä talouksissa ja kehittyvissä talouksissa, mikä näkyy etenkin valuuttojen muutoksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat