Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupan liitto: Yli puolet verkkokauppaeuroista jää Suomeen

Talous
 

Suomalaisten verkkokauppoihin käyttämistä euroista yli puolet jää Suomeen, Kaupan liiton torstaina julkistetussa selvityksessä arvioidaan.

Ulkomaisista verkkokaupoista suomalaiset ostavat 44 prosenttia kaikista vähittäiskaupan verkko-ostoksista.

Etenkin muotia, kosmetiikkaa ja terveyteen liittyviä tuotteita ostetaan ulkomaisista verkkokaupoista enemmän kuin suomalaisista. Vaatteiden verkkokaupan euroista vain 28 prosenttia jää Suomeen.

Suosituimpia vaatteiden verkkokauppoja ovat H&M, Zalando ja Ellos.

Sen sijaan elektroniikkaa sekä sisustus- ja puutarhatuotteita ostetaan enemmän kotimaisista kuin ulkomaisista verkkokaupoista. Elektroniikan verkko-ostoksista 65 prosenttia tehdään suomalaisista verkkokaupoista.

"Elektroniikassa kivijalkamyymälöiden olemassaolo tukee verkkokauppaa", sanoo Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

"Nouto myymälästä laskee toimituskustannuksia ja kokonaishintaa sekä nopeuttaa toimitusaikaa."

Kaupan liiton teettämän kuluttajakyselyn mukaan 55 prosenttia suomalaisista haluaisi ostaa mieluummin kotimaisista kaupoista. 38 prosentille asialla ei ole merkitystä.

Käytännön ostopäätöksissä isänmaallisuus kuitenkin näkyy vähemmän. Verkkokauppa valitaan kyselyn mukaan eniten hinnan perusteella. 79 prosentille asiakkaista hinta on verkkokaupan valintaan vaikuttava tekijä.

"Suomalainen kuluttaja pystyy asioimaan missä maailmankolkassa tahansa, ja pitkälti hintojen ohjaamana hän sen myös tekee", kuvaa Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala.

Kyseessä on ensimmäinen tutkimus, jossa Kaupan liitto on tutkinut verkkokaupan jakautumista suomalaisten ja ulkomaisten kauppojen kesken. Kaupan liiton tutkimuksen teki TNS Gallup haastattelemalla 3 619 suomalaista. Verkkokaupan kotimaa määriteltiin yrityksen tai konsernin pääkonttorin sijaintipaikan mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat