Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä saattaa kieltää datakeskukset ulkomailla

Kielto voisi koskea datakeskuksen Mäntsälässä omistavaa Yandexia

Talous
 

Venäjän hallitus suunnittelee internetin ottamista tiukemmin valtion valvontaan, väittää sanomalehti Vedomosti lähteisiinsä nojaten.

Lehden mukaan viestintäministeri Nikolai Nikiforov on jo saanut valmiiksi kysymystä pohtivan mietinnön.

Venäjän hallituksen pyrkimyksenä ei ole valvoa netin sisältöjä tai rajoittaa pääsyä verkkoon, vaan ottaa tarkemmin hallintaansa verkon perustoimintoja ohjailevaa infrastruktuuria.

Tiettävästi Nikoiforovin raportissa ehdotetaan, että valtio lisää kontrolliaan palvelinkeskuksissa, jotka ohjailevat internetin liikennettä.

Harkittavana on väitteen mukaan säädös, joka estää venäläisiä yrityksiä omistamasta rajat ylittäviä kansainvälisiä yhteyksiä tai ulkomaisia datakeskuksia.

Tämä voisi koskea esimerkiksi venäläistä hakukoneyhtiötä Yandexia, jolla on Suomessa Mäntsälässä tuoreeltaan valmistunut palvelinkeskus. Yritys säilöö ja käsittelee Mäntsälän konesalissa Yandexin käyttäjien tietoja ja hakuja.

Säädöstä perustellaan sillä, että jos data siirtyy Venäjän rajojen ulkopuolelle, se siirtyy valtion valvonnan ulottumattomiin.

HS ei tavoittanut Yandexin suomalaista edustajaa arvioimaan Vedomostin väitteitä.

Venäjän hallitus käsittelee Vedomostin mukaan ehdotuksia huhtikuun alkupuolella. Alustavasti se on lehden mukaan saanut myönteisen vastaanoton.

Presidentti Vladimir Putin sanoi viime vuonna, että pääsyä nettiin ei Venäjällä rajoiteta, mutta infrastruktuurin turvallisuutta tehostetaan. Putin vastasi turvallisuusneuvostolle, joka ehdotti mahdollisuutta netin sulkemiseen kriisitilanteissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat