Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka myy sittenkin Pireuksen sataman

Fitch heikensi maan luottoluokitusta yhä syvemmälle roskaluokkaan

Talous
 
REUTERS–AFP

Kreikan hallitus aikoo sittenkin myydä Ateenan kaupungin Pireuksen sataman. Kreikan varapääministeri Giannis Dragasakis kertoi kiinalaiselle Xinhua-uutistoimistolle, että kauppa toteutuu lähiviikkoina.

Vasemmistolainen Syriza-puolue ilmoitti tammikuun vaalivoiton jälkeen, että se lopettaa valtion omaisuuden yksityistämisen. Listalla oli muun muassa valtion 67 prosentin osuus Pireuksen satamasta.

Valtion omistusten myyminen on ollut yksi kansainvälisten velkojien asettamista ehdoista Kreikan lainaohjelman jatkolle.

Kiinalainen Cosco oli yksi viidesta ostajaehdokkaasta, joiden kanssa Kreikan edellinen hallitus oli käynyt neuvotteluja.

Dragasakis arvioi Xinhualle, että Cosco ja muut tarjoajat pystyvät tekemään kilpailukykyisen tarjouksen satamasta. Cosco hallinnoi jo kahta Pireuksen sataman rahtilaituria.

Uutistoimisto Xinhua tulkitsi ministerin vihjanneen, että tarjouskilpailun voittaja olisi juuri Cosco. Dragasakis oli vierailulla Kiinassa viime viikon lopulla.

Kreikka tarvitsee lainoittajiltaan uuden lainaerän ennen huhtikuun loppua. Muuten valtion rahat uhkaavat loppua.

Luottoluokittaja Fitch heikensi perjantaina Kreikan luokitusta pykälän verran, CCC-luokkaan. Luokittaja arvioi, että maan maksukyvyttömyyden riski on yhä kasvanut.

"Uskomme hallituksen selviävän nykyisestä rahapulastaan ilman joukkolainojensa maksujen laiminlyöntiä. Kasvanut riski johti kuitenkin siihen, että heikensimme luokitusta", Fitch kirjoittaa arviossaan.

Luottoluokittaja heikensi myös arviotaan Kreikan tämän vuoden talouskasvusta puoleen prosenttiin. Aiempi arvio oli 1,5 prosenttia.

Reuters–AFP
Shanghai/Ateena

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat