Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka tuskin saa hätärahoitusta lähiaikoina

Talous
 
REUTERS–HS

Saksa ilmoitti maanantaina, että eurovaltiot eivät anna Kreikalle lisää rahoitusta ennen kuin se on toimittanut yksityiskohtaisen luettelon talouden rakenteellista uudistuksista ja pannut ne täytäntöön.

Virkamieslähde sanoi sunnuntaina Brysselissä, että toistaiseksi Kreikka on lähettänyt vain luettelon ideoista.

Ehdotus konkreettista toimista, joilla Kreikka voisi täyttää lainaohjelmansa seuraavan maksuerän ehdot, puuttuu yhä. Kreikan valtion varat saattavat loppua jo ensi kuussa.

Suomessa maanantaina vieraillut Saksan liittokansleri Angela Merkel arvioi, että Kreikalla on jossain määrin vapauksia rakenteellisten uudistusten toimeenpanossa, mutta kaikkien toimien on oltava velkojien mielestä tyydyttäviä.

"Kysymys on siitä, pystyykö ja haluaako Kreikka täyttää ennakko-odotuksemme", Merkel sanoi Helsingissä.

Kreikan valtio ei vastannut maanantaina siihen, missä vaiheessa yksityiskohtainen luettelo uudistuksista mahdollisesti toimitetaan.

Eurovaltiot antoivat Kreikalle helmikuun lopussa lisäaikaa pohtia uusia keinoja, joilla sen julkinen talous saataisiin ajan mittaan tasapainoon.

Lisäajan kuluessa Kreikan pitää tehdä talousuudistuksista yksityiskohtainen suunnitelma ja laskelma. Jos laskelma osoittaa Kreikan julkisen talouden vahvistuvan ja valtion maksukyvyn paranevan, 7,2 miljardin euron lainaerä maaliskuussa 2012 aloitetusta hätärahoituksesta maksetaan todennäköisesti touko–kesäkuussa. Maaliskuun aikana Kreikan valtion kassa on virkamieslähteiden mukaan ehtynyt odotettua nopeammin.

Teollisuusvaltioiden yhteistyöjärjestön OECD:n pääsihteeri Angel Gurria sanoi maanantaina Tukholmassa Reutersille, että kevennyksistä Kreikan lainaehtoihin ei keskustella. Gurrian mukaan Kreikan mahdollinen eroaminen eurosta ei myöskään ole ajankohtainen asia.

Reuters–HS
Ateena/Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat