Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen vienti romahti tammikuussa

Tavaraviennin arvo Venäjälle väheni yli 40 prosenttia

Talous
 

Suomen tavaraviennin arvo supistui tammikuussa 11 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, kertoo Tullin ulkomaankaupan tilasto.

Tavaraviennin arvo oli 3,9 miljardia euroa, joka johtui viennin määrän 8,5 prosentin supistumisesta ja vientihintojen 2,1 prosentin halpenemisesta.

Tilastojen mukaan viennin ja tuonnin arvoa pienensi kokonaisuutena raakaöljyn ja öljytuotteiden voimakas halpeneminen. Myös koneiden ja laitteiden, metsäteollisuuden tuotteiden ja metallien vienti oli vähäistä.

Kuljetusvälineiden, seostetun teräksen, turkisnahkojen ja lääkkeiden vienti taas kasvoi. Kaikkien teollisuuden tuoteluokkien tuonti supistui.

"Voidaan sanoa, että tammikuu oli viennin osalta hyvin huono kuukausi. Päätekijöitä ovat öljyn voimakas halpeneminen ja Venäjän kaupan romahdus, mutta ne eivät silti selitä kokonaan erittäin huonoa kehitystä. Vienti oli kauttaaltaan hyvin heikkoa tammikuussa", sanoo tulliylitarkastaja Christina Telasuo.

Maantieteellisesti viennin arvo Venäjälle romahti tammikuussa 43 prosenttia ja tuonnin arvo Venäjältä 36 prosenttia.

Vienti Euroopan unionin jäsenvaltioihin supistui tammikuussa 12 prosenttia ja vienti EU:n ulkopuolelle kymmenen prosenttia.

Tärkeimmistä vientimaista vienti kasvoi Yhdysvaltoihin ja Hollantiin. Vienti Ruotsiin ja Iso-Britanniaan supistui.

Tuonnin arvo pieneni tammikuussa 14 prosenttia, ja oli hieman yli 4,2 miljardia euroa. Tuontihinnat halpenivat 8,5 prosenttia ja tuonnin määrä 4,2 prosenttia.

Kauppatase oli tammikuussa 339 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Kauppatase tarkoittaa viennin ja tuonnin arvon erotusta. Jos tuonnin arvo on viennin arvoa suurempi, kauppatase on alijäämäinen.

Viime vuoden tammikuussa kauppatase oli 529 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat