Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TVO voi korottaa vaateitaan Arevalle

Arevassa toivotaan korvauskiistaan väliratkaisua tänä vuonna

Talous
 

Teollisuuden Voima (TVO) voi korottaa korvausvaatimuksiaan ranskalaiselle ydinvoimatoimittajalle Arevalle Olkiluodon kolmosreaktorin viivästymisestä.

TVO:n varatoimitusjohtaja Risto Siilos sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että yhtiön vaade voi välimiesoikeudenkäynnin kuluessa vielä nousta.

TVO:n tämänhetkinen vaade on 2,3 miljardia euroa. Arevan ja Siemensin yhteinen korvausvaatimus TVO:lle on 3,5 miljardia euroa.

Olkiluodon kolmosreaktorin käyttöönotto viivästyy näillä näkymin lähes kymmenen vuotta. Korvauskiistaa ratkoo Kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeus.

Arevassa toivotaan, että välimiesoikeudelta saataisiin vielä tänä vuonna alustava ratkaisu ainakin joihinkin kiistanalaisiin asioihin.

TVO:n Siilos ei usko tähän, vaan hän odottaa oikeudenkäynnin vievän vielä useita vuosia. Hän ei usko oikeuden antavan osittaispäätöksiä.

Myös Arevassa myönnetään, että lopullisen ratkaisun saanti vie vielä vuosia.

Arevalle olisi tärkeää saada pikaisesti edes osittaisratkaisu, koska se pyrkii saamaan aikaan yritysjärjestelyn Ranskan ydinvoimalat omistavan valtionyhtiön EDF:n kanssa.

Areva on ajautunut taloudellisiin ongelmiin osaksi Olkiluodon takia. EDF:n on vaikea ryhtyä neuvotteluihin Arevan kanssa, kun ei ole mitään tietoa tulevan korvausratkaisun tuottamista rasitteista Arevalle. Siksi yhtiö toivoo osittaispäätöstä.

Areva on palkannut lakiavustajakseen Emmanuel Gaillardin, joka sai mainetta venäläisen öljy-yhtiön Jukosin taannoisessa korvausoikeudenkäynnissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat