Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmarinen myi omistusosuutensa Satossa

Talous
 

Työeläkeyhtiö Ilmarinen ilmoittaa myyneensä 16,1 prosentin omistusosuutensa asuntosijoitusyhtiö Satosta. Ostaja on ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Fastighets AB Balder.

Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaavan johtajan Esko Torstin mukaan kaupan arvo on yli sata miljoonaa euroa. Sen täsmällisemmin hän ei kauppahintaa kerro.

"Olemme pitkäaikainen kiinteistösijoittaja, jolla on Suomessa noin kolmen miljardin euron kiinteistösijoitussalkku.

Olemme jo pitkään pyrkineet hajauttamaan sijoituksiamme, minkä takia kiinteistösijoituksia tehdään tasapainon saavuttamiseksi enemmän ulkomaille", Torsti sanoo.

Ilmarinen on ollut Satossa sijoittajana yli kymmenen vuotta. Saton suurin osakkeenomistaja on yhä työeläkeyhtiö Varma ja toiseksi suurin osakkeenomistaja hollantilainen kiinteistösijoitusyhtiö APG Asset Management. Molempien yhtiöiden omistusosuus on 22,8 prosenttia.

Yrityskaupan seurauksena Fastighets AB Balderista tulee 16,1 prosentin omistusosuudella Saton kolmanneksi suurin osakkeenomistaja.

Sato omistaa yhteensä noin 24 000 vuokra-asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa ja Pietarissa. Yhtiö mukaan sen asunto-omaisuuden käypä arvo on noin 2,5 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat