Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo pelkkä uhka aiheutti harmia

Talous
 
Helsingin Sanomat

1 Kiista käytiin noin kahdensadan ihmisen sopimuksesta. Työntekijät halusivat turvata sopimuksensa yleissitovuudella eli sillä että sopimus koskee myös niitä, jotka eivät ole järjestäytyneet. Työnantaja vastusti tätä. Merimiesunioni ja Konepäällystöliitto laittoivat ensin jäänmurtajat lakkoon. Viime ja tällä viikolla liitot ilmoittivat tukilakoista, jotka olisivat pysäyttäneet kaikki suomalaiset rahti- ja matkustaja-alukset.

2 Jo pelkkä uhka siirsi lasteja laivoille, jotka eivät ole Suomen lipun alla. Kymmenilletuhansille matkustajille uhka aiheutti harmia. EK:n mukaan tehtaita olisi mennyt kiinni neljäntenä lakkopäivänä, ja tukilakko olisi vähentänyt ulkomaankauppaa päivittäin noin 87 miljoonan euron arvosta. Jos ahtaajat olisivat osallistuneet tukilakkoon, se olisi leikannut kauppaa 200 miljoonaa euroa päivässä.

3 EK:n Taloustutkimuksella teettämän mielipidemittauksen mukaan 53 prosenttia suomalaisista ei hyväksy jäänmurtajia koskevan työehtokiistan tukilakkoja. Kyselyyn vastasi yli tuhat henkilöä ennen kuin tiedettiin lakon vaikeuttavan myös matkustajaliikennettä. Tukilakot hyväksyi runsas viidennes vastaajista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat