Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallintarekisteriin miljardeja euroja

Talous
 

Helsingin pörssissä noteeratut yhtiöt maksavat noin 2,9 miljardia euroa osinkoja hallintarekisteröidyille osakkeenomistajille.

Se on vajaa kolmannes kaikista jaettavista osingoista, sillä Helsingin pörssin yhtiöt jakavat tänä keväänä osinkoja yhteensä yli kymmenen miljardia euroa.

Suurin osinkopotti on luvassa finanssikonserni Sammolta, joka maksaa hallintarekisteröidyille osakkeenomistajille melkein 640 miljoonaa euroa.

Sampo maksaa osinkoja yhteensä noin 1 090 miljoonaa euroa, eli hallintarekisteröidyille osakkeenomistajille menee lähes 60 prosenttia kaikista osingoista.

Takavuosien osinkohirmu Nokia jää selvästi Sammon taakse: se maksaa hallintarekisteröidyille osakkeenomistajilleen alle 400 miljoonaa euroa osinkoja. Valtion enemmistöomistuksessa olevan energiayhtiön Fortumin hallintarekisteröidyt osakkeenomistajat saavat osinkoja lähes 360 miljoonaa euroa.

Hallintarekisteri kertoo todellisen osakkeenomistajan sijasta vain osaketta säilyttävän pankin tai muun yrityksen nimen.

Suomessa osakkeiden hallintarekisteröinti on lain mukaan sallittua vain ulkomaisille sijoittajille. Harmaan talouden tutkijat ovat kuitenkin esittäneet väitteitä, että suomalaiset käyttävät hallintarekisteriä myös verojen välttelyyn.

Elinkeinoelämän etujärjestöt EK ja Finanssialan keskusliitto ovat ajaneet vuosikausia sitä, että hallintarekisterin käyttö sallittaisiin myös suomalaisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat