Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suutariin?

Talous
 
Helsingin Sanomat

Kengän käyttötarkoitus ja asiakkaan toive vaikuttavat siihen, miten kenkää kannattaa korjata. Suutareiden välisiä hintaeroja selittävät luonnollisesti samat syyt kuin muussakin palveluliiketoiminnassa. Hinnastoon vaikuttaa siis esimerkiksi suutariliikkeen sijainti. Siellä missä vuokrataso on edullisempi, voi palvelutkin hinnoitella halvemmiksi.

HS kokosi yleisimpien suutarintöiden keskimääräisiä hintoja Helsingissä. 

 

Uusi korkolappu

Keskimäärin 13–20 euroa

Korkolapun vaihtamisen hinta voi nousta esimerkiksi silloin, kun kengän korko on vaurioitunut niin, että suutari joutuu laittamaan siihen lisärakennetta. Miesten kenkiin korkolapun vaihtaminen on yleensä aavistuksen kalliimpaa kuin naisten kenkiin. 

 

Pohjan liimaus

Hinta keskimäärin 10–20 euroa

Pohjan liimaamisen hinta riippuu siitä, mitä suutari joutuu kengälle tekemään. Koko pohjan liimaus on kalliimpaa kuin vain kengän kärjen. Korjaus on kalliimpaa, jos pohjaa täytyy liimaamisen lisäksi ommella. 

 

Vetoketjun vaihto

Keskimäärin 20–30 euroa

Vetoketjun vaihtamisen hintaan vaikuttaa se, kuinka paljon aikaa vaihtamiseen menee ja kuinka pitkä vetoketju on kyseessä. Joihinkin kenkiin vetoketjujen vaihtaminen on yksinkertaisempaa, toisiin vaikeampaa. Esimerkiksi todella tiukkaan nahkakenkään vetoketjun vaihtaminen on vaikeaa, joten se vie aikaa ja tulee siten kalliimmaksi. 

 

Puolipohja

Keskimäärin 20–25 euroa

Puolipohjan hinta on monissa suutariliikkeissä muutaman euron kalliimpi miesten kuin naisten kenkiin. Hintaan vaikuttaa myös materiaali. Helsingistä löytyy ainakin yksi suutariliike, jossa kenkiin voi laitattaa suunnittelija Christian Louboutinin kengille tunnusomaisen punaisen pohjan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat