Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmet hyötyy, kun asiakaskunnan imago paranee

Talous
 

"Maailman papereista ja kartongeista 40 prosenttia tehdään meidän koneilla, jos tuotantotonneilla lasketaan", Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine kertoo.

Luvun on tarkoitus havainnollistaa sitä, että Valmet on ykkönen, kakkonen tai kolmonen kaikilla päämarkkinoillaan.

Keskustelun kohteena on Suomessa yleistyvä näkemys siitä, että suomalaisten suunnittelemat tuotteet eivät enää käy maailmalla kaupaksi, koska tuotevalikoima on vanhentunut.

Laineen mielestä tuo väite on vain osin totta. Osa Suomen teollisuuden vientiongelmista johtuu suhdanteesta, osa tuotteista, osa yhtiöiden imagosta.

Esimerkiksi Valmetia pidettiin sen listautuessa pörssiin vähän tylsänä yhtiönä, koska painopaperin kysyntä hiipuu digitalisoitumisen myötä.

Painopaperikoneiden osuus Valmetin paperiliiketoiminnasta oli viime vuonna 11 prosenttia, Laine sanoo.

"Se ei enää meitä hetkauta."

Sen sijaan kartongin kulutus kasvaa pakkausten kulutuksen lisääntyessä. Vessa- ja talouspaperin kulutus kasvaa elintason noustessa, eli sellun kulutus kasvaa sekin. Bioenergia puolestaan puoltaa paikkaansa hiilineutraalina, työpaikkoja luovana globaalia energiariippuvuutta vähentävänä vaihtoehtona, Laine luettelee.

"Asiakaskuntamme imago on taas alkanut parantua. Sen vaikutuksena meidänkin imagomme paranee."

"Syklisyys vaivaa meidän toimialaa. Välillä on oikein hienoja vuosineljänneksiä, välillä on hiljaisempaa. Niin se on jatkossakin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat