Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan armonaika päättyy pian

Talous
 

1. Kreikka sai helmikuussa lisäaikaa kesäkuun loppuun

Euromaat sopivat Kreikan kanssa 20. helmikuuta myöntämänsä toisen lainaohjelman pidennyksestä kesäkuun loppuun asti, jotta Kreikan uusi hallitus ehtisi järjestellä talousohjelmansa valmiiksi.

Kreikka on ollut vastahakoinen noudattamaan nykyistä EU:n komission, Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n ja Euroopan keskuspankin kanssa sovittuja rahoitusohjelman ehtoja.

2. Kreikan valtion kassa ehtyy huolestuttavasti

Kreikka on pyytänyt Euroopan keskuspankilta apua Kreikan pankkien rahoituksen turvaamiseksi talletuspaon takia. Samanaikaisesti Kreikan verokertymä on heikentynyt ja valtion kassa on hupenemassa. Arviot valtion kassavarojen riittävyydestä vaihtelevat kahdesta viikosta loppukesään, arvioi valtiovarainministeriön salainen muistio.

3. Loppuvatko rahat ennen väliarvion saamista?

Kreikan on täydennettävä 23. helmikuuta toimittamaansa luetteloa talouden uudistuksista viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Tämän jälkeen komissio, EKP ja IMF analysoivat ehdotukset, jonka jälkeen euroryhmä tekee ehdotuksista väliarvion. Siinä tehdään myös mahdollinen periaatepäätös lainaerän maksamisesta.

Euroryhmän seuraava kokous on 24. huhtikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat