Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KKO piti voimassa kuuluisan asianajajan varoituksen

Jukka Laitasalo oli esteellinen toimimaan Copterlinen konkurssipesän hoitajana

Talous
 

Korkein oikeus (KKO) päätti torstaina antamallaan tuomiolla pitää voimassa kuuluisan asianajajan Jukka Laitasalon Asianajajaliitolta saaman varoituksen esteellisyydestä.

Hovioikeus kumosi vuonna 2012 Asianajajaliiton antaman varoituksen.

Asianajaja Laitasalon saama varoitus koskee hänen toimintaansa kuljetusyhtiö Copterlinen yhtiökokouksen puheenjohtajana ja myöhemmin konkurssiin asetetun yhtiön pesänhoitajana.

Korkeimman oikeuden mielestä Laitasalo oli esteellinen toimimaan konkurssipesän pesänhoitajana, koska hän oli vuonna 2009 ylimääräisen yhtiökokouksen puheenjohtajana saanut salassapitovelvollisuuden piiriin kuuluvia tietoja.

Asianajajaliiton tapaohjeiden mukaan asianajaja ei saa ottaa hoitaakseen tehtävää, jos muussa tehtävässä saadut salassapito- tai vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluvat seikat saattavat haitata asianajajan kykyä täysipainoisesti valvoa asiakkaansa etua.

"Ratkaisu on hyvin perusteltu ja se noudattaa tarkasti Asianajajaliiton tapaohjeita. Mielestäni korkeimman oikeuden ratkaisu on poikkeuksellisen hyvä", sanoo Turun yliopiston prosessioikeuden professori Tuomas Hupli.

Yhtiökokouksen puheenjohtajan tehtävänä on huolehtia ensisijaisesti osakkeenomistajien ja yhtiön eduista. Pesänhoitajan päätehtävänä on puolestaan konkurssiin asetetun yhtiön velkojien etujen valvominen.

Korkeimman oikeuden mielestä yhtiökokouksen puheenjohtajan ja pesänhoitajan tehtäviin sisältyy jo lähtökohtaisesti intressiristiriita.

Poikkeuksellista asiassa on se, että hovioikeuden ratkaisusta valitti korkeimpaan oikeuteen oikeuskansleri Jaakko Jonkka. Asianajaja Laitasalo kyseenalaisti valituksen sillä perusteella, että oikeuskanslerilla ei ollut mitään sanottavaa asiassa hovioikeudessa.

Copterline lensi reittiliikennettä Helsingistä Hernesaaren helikopterikentältä Tallinnaan kahdella helikopterilla. Vuonna 2005 yhtiön helikopteri tuhoutui syöksyttyään mereen Tallinnan edustalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat